Cheeseburgerji iz zrezka s prekajeno slanino na javorjevem lesu in z omako aioli

1. Zrezek zmeljemo, oblikujemo dve veliki pleskavici in ju postavimo v hladilnik.

2. Pečico predhodno segrejemo na 200 °C in paradižnike z malo oljčnega olja pečemo 20 minut.

3. Iz moke, jajc, soli in mleka pripravimo preprosto testo ter ga pustimo počivati.

4. Česen in rumenjak damo v majhen mešalnik in počasi dodajamo olje, dokler ne dobimo goste in sijoče mešanice.

5. Pleskavici položimo v vročo ponev in pečemo 5 minut na vsaki strani. Na polovici peke dodamo tudi slanino.

6. Bombeti prerežemo in rahlo popečemo.

7. Čebulne obroče namočimo v testo in ocvremo v globokem olju do zlatorjavega.

8. V bombeto položimo ementalec, dodamo pleskavico, čedar, nato pa slanino z nekaj pretlačenimi pečenimi paradižniki.

9. V hamburger zapičimo nabodalo, ki ga bo držalo skupaj, in postrežemo s čebulnimi obroči.

sestavine

  • 500 g rostbifa 2 rezini slanine prekajene z javorjevim lesom 2 rezini ementalca 2 rezini čedarja 200 g češnjevega paradižnika 2 bombeti 1 velika čebula narezana na obroče 2 jajci 1 rumenjak 1 strok česna 200 g navadne moke 150 ml polnomastnega mleka 1 ščepec soli sveža bazilika 200 ml rastlinskega olja

Priprava