Opis
1. Zrezek zmeljemo, oblikujemo dve veliki pleskavici in ju postavimo v hladilnik.
2. Pečico predhodno segrejemo na 200 °C in paradižnike z malo oljčnega olja pečemo 20 minut.
3. Iz moke, jajc, soli in mleka pripravimo preprosto testo ter ga pustimo počivati.
4. Česen in rumenjak damo v majhen mešalnik in počasi dodajamo olje, dokler ne dobimo goste in sijoče mešanice.
5. Pleskavici položimo v vročo ponev in pečemo 5 minut na vsaki strani. Na polovici peke dodamo tudi slanino.
6. Bombeti prerežemo in rahlo popečemo.
7. Čebulne obroče namočimo v testo in ocvremo v globokem olju do zlatorjavega.
8. V bombeto položimo ementalec, dodamo pleskavico, čedar, nato pa slanino z nekaj pretlačenimi pečenimi paradižniki.
9. V hamburger zapičimo nabodalo, ki ga bo držalo skupaj, in postrežemo s čebulnimi obroči.
sestavine
- 500 g rostbifa
- 2 rezini slanine
- prekajene z javorjevim lesom
- 2 rezini ementalca
- 2 rezini čedarja
- 200 g češnjevega paradižnika
- 2 bombeti
- 1 velika čebula
- narezana na obroče
- 2 jajci
- 1 rumenjak
- 1 strok česna
- 200 g navadne moke
- 150 ml polnomastnega mleka
- 1 ščepec soli
- sveža bazilika
- 200 ml rastlinskega olja