Ceviche iz hlastača

Ribo narežemo na majhne enakomerno velike kose, ne večje od 1,5 cm.

Ribo damo v posodo in jo prelijemo z limoninim in limetinim sokom. Pomembno je, da so vsi koščki potopljeni v sok. Nato posodo pokrijemo in damo v hladilnik za 20 minut. Po 10 minutah ribe premešamo.

Polovico koriandra nasekljamo drobno, polovico pa grobo.

Ko se riba ‘skuha’ v soku, ves sok odcedimo in na ribo zlijemo pomarančni sok. Premešamo.

V veliko skledo k ribi dodamo čebulo, papriko, čili in grobo narezan koriander. Solimo, popramo in previdno premešamo.

Tri ali štiri žlice cevicheja naložimo na velik solatni list in okrasimo s koriandrom in narezanimi mandlji.


Ribo narežemo na majhne enakomerno velike kose, ne večje od 1,5 cm.

Ribo damo v posodo in jo prelijemo z limoninim in limetinim sokom. Pomembno je, da so vsi koščki potopljeni v sok. Nato posodo pokrijemo in damo v hladilnik za 20 minut. Po 10 minutah ribe premešamo.

Polovico koriandra nasekljamo drobno, polovico pa grobo.

Ko se riba ‘skuha’ v soku, ves sok odcedimo in na ribo zlijemo pomarančni sok. Premešamo.

V veliko skledo k ribi dodamo čebulo, papriko, čili in grobo narezan koriander. Solimo, popramo in previdno premešamo.

Tri ali štiri žlice cevicheja naložimo na velik solatni list in okrasimo s koriandrom in narezanimi mandlji.

sestavine

  • Sestavine4 srednje veliki fileti hlastača 1 majhna rdeča čebula narezana na kocke 1 rumena paprika narezana na kocke 2 sveža rdeča čilija drobno nasekljana 1 šopek koriandra 2 glavi solate vezivke 5 limet sok 5 limon sok 1 pomaranča (sok) sol in poper drobno narezani mandlji

Priprava