Češnje in freekeh tabbouleh

Češnje in freekeh tabbouleh

Opis

Priprava

Pšenico kuhamo v vodi 10-15 minut, da se zmehča. 

V suhi ponvi prepražimo nasekljane pistacije in mandlje.

Grobo nasekljamo peteršilj, pehtran in meto. Dodamo jim semena granatnega jabolka, na četrtine narezane sveže češnje, nasekljano zeleno in nasekljane višnje.

Na koncu dodamo sok in lupinico pol limone.

Dodamo pražene oreške in kuhano pšenico.

Preden postrežemo, začinimo, pokapamo z oljčnim oljem in solimo po okusu.

sestavine

Sestavine

  • 0.5 skodelice freekeha ali bulgurja
  • 50 g pistacij
  • 50 g mandljev
  • 4 vejice peteršilja
  • 4 vejice pehtrana
  • 4 vejice mete
  • semena enega granatnega jabolka
  • 3 stebla zelene
  • majhen zavitek svežih češenj
  • 25 g višenj
  • limona
  • sok in lupinica pol limone
  • sol
  • oljčno olje