Češnje in freekeh tabbouleh
Priprava

Pšenico kuhamo v vodi 10-15 minut, da se zmehča. 

V suhi ponvi prepražimo nasekljane pistacije in mandlje.

Grobo nasekljamo peteršilj, pehtran in meto. Dodamo jim semena granatnega jabolka, na četrtine narezane sveže češnje, nasekljano zeleno in nasekljane višnje.

Na koncu dodamo sok in lupinico pol limone.

Dodamo pražene oreške in kuhano pšenico.

Preden postrežemo, začinimo, pokapamo z oljčnim oljem in solimo po okusu.

sestavine

  • Sestavine0.5 skodelice freekeha ali bulgurja 50 g pistacij 50 g mandljev 4 vejice peteršilja 4 vejice pehtrana 4 vejice mete semena enega granatnega jabolka 3 stebla zelene majhen zavitek svežih češenj 25 g višenj limona sok in lupinica pol limone sol oljčno olje

Priprava