Čebulni obročki s slanino

sestavine

  • 2 veliki čebuli (olupljeni in narezani na 2cm obročke)
  • 25-30 tankih rezin slanine
  • 1 žlička mletega belega popra
  • 1/2 žličke mlete pražene kumine
  • 3 stepena jajca
  • ¼ skodelice  pinjenca
  • 1 skodelica panko krušnih drobtin
  • 1 skodelica zdrobljenih koruznih kosmičev
  • Rastlinsko olje
  • ½ žlice soli
  • Krhelj limone za serviranje

Priprava

  • Rezine slanine ovijte okoli čebulnih obročkov, tako da so obročki popolnoma prekriti. Vsak obroček nato nežno stisnite, da se slanina res dobro oprime čebule. Ponovite z vsemi čebulnimi obročki. Tako pripravljene čebulne obročke postavite v hladilnik za eno uro.
  • V posodi zmešajte moko, poper in kumino. Z metlico sestavine nežno združite.
  • V drugi posodi zmešajte skupaj 3 jajca in pinjevec.
  • V tretji posodi zmešajte panko drobtine in zdrobljene koruzne kosmiče.
  • Čebulni obroček povaljajte v mešanici moke, nato pomočite v jajčno mešanico, pustite, da se odvečna jajčna mešanica odcedi, preden čebulni obroček povaljate še v drobtinah. Postopek ponovite pri vseh čebulnih obročkih.
  • Čebulne obročke ocvrite v olju, segretem na 175 °C. Občasno obrnite, da se enakomerno zapečejo z vseh strani. Zlato rjave obročke pustite odcediti na papirnati brisački in posolite.
  • Postrezite vroče s krhljem limone.

Sorodni recepti

Poglej vse