Cataplana na svetilniški način

Cataplana na svetilniški način

Opis

Priprava:

Nasekljamo tri stroke česna in jih damo v ponev s tremi žlicami oljčnega olja, narezano čebulo, belim delom pora, narezanim na kolobarčke, narezano rdečo papriko, ki smo ji odstranili semena, in pražimo tri minute. 


Dodamo tri kose nasekljanih suhih iker hobotnice in pet narezanih paradižnikov. Naribamo lupinico pol pomaranče, dodamo štiri trakce čilija in solimo s solnim cvetom iz Ria Formose. Pražimo še tri minute.


V ‘cataplano’ damo grobo nasekljani koriander, 8 morskih ponvic, naribani ingver, polovico pražene zelenjave, še več koriandra, 100 g majhnih školjk, 100 g školjk, 4 šnjure, 2 fileta lisaste kraljevske skuše, 4 sardele in začinimo s solnim cvetom. Dodamo preostalo praženo zelenjavo, 100 g školjk, 100 g majhnih školjk, 4 sardele in 2 fileta lisaste kraljevske skuše. Na koncu dodamo še majhen šopek koriandra, 4 listke mete, sok ene limone, pol decilitra belega vina in po vrhu naribamo nekaj suhih iker hobotnice. Pokrijemo in pustimo, da se ‘cataplana’ kuha še deset minut.


sestavine

  • 3 stroki česna
  • 1 čebula
  • 1 por
  • 1 rdeča paprika
  • 1 posušene ikre hobotnice
  • 5 majhnih paradižnikov
  • 1 pomaranča
  • 1 čili
  • 1 šopek koriandra
  • 8 morskih latvic
  • 1 kos ingverja
  • 200 g školjk
  • 200 g manjših školjk
  • 4 šnjuri
  • 4 fileti lisaste kraljevske skuše
  • 8 sardel
  • 4 listkov mete
  • 1 limona
  • 0.5 dl belega vina
  • oljčno olje
  • solni cvet iz Ria Formose

Sorodni recepti