ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Casserole s stročjim fižolom

Ocena 0/5

Priprava

Stročji fižol blanširamo okrog 8 minut v soljeni vreli vodi. Po 4 minutah kuhanja dodamo grah in bob ter kuhamo še 4 minute. Odlijemo vodo in pustimo, da se fižol dobro odcedi.

Čebulo olupimo in narežemo. Česen olupimo in drobno narežemo. Šampinjone narežemo na rezine. V ponvi segrejemo malce oljčnega olja in čebulo ter česen pražimo 5 minut. Dodamo šampinjone, pražimo 5 minut do rjavega in začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Umešamo moko tako, da so šampinjoni obloženi s slojem moke. Zalijemo z jušno osnovo in mešamo, da se moka stopi v njej. Dolijemo smetano in zavremo. Smetano povremo do polovice, da dobimo gosto kremno omako.

Pečico segrejemo na 180 °C. Fižol porazdelimo po ognjevarni posodi, prelijemo z gosto kremno omako in vse skupaj dobro premešamo. Potresemo s praženo čebulo in casserole

pečemo v pečici približno 15 minut, da omaka zavre in jed malce porjavi na vrhu.

Za otroke:
da
Za vegetarijance:
ne
Iz oddaje: