Carpaccio di pesce (ribji karpačo)

Carpaccio di pesce (ribji karpačo)

Opis

Dodatne potrebščine: strgalnik, mandolina (po želji), pecilni prašek, ohlajena plitva posoda za dva ali dva krožnika

 

Priprava

Limono in pomarančo očistimo in nastrgamo lupino (mesa pomaranče ne potrebujemo za ta recept).

Limonin sok pomešamo s 3 žlicami oljčnega olja.

Koromač z nožem ali mandolino narežemo na zelo tanke rezine.

Začinimo ga s soljo in poprom ter pobrizgamo z oljčnim oljem in limoninim sokom. Umešamo tudi liste rukole.

 

Dišavnice osmukamo in liste drobno narežemo.

 

Kruh namažemo z oljčnim oljem in ga popečemo v žar ponvi. Česnov strok prepolovimo. Popečen kruh podrgnemo z razrezano stranjo česna in potresemo z malce soli.

 

Ribe narežemo na zelo tanke rezine in jih položimo na ohlajeno plitvo posodo ali krožnike. Potresemo z malce soli in s čilijevimi kosmiči ali feferonom. Pokapamo z mešanico limoninega soka in olja. Potresemo z dišavnicami.

Na sredino naložimo koromačevo solato. Postrežemo s popečenim česnovim kruhom.

 

sestavine

Sestavine

  • 1 limona
  • 1 pomaranča
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 majhen koromač
  • sol
  • seveže mleti poper
  • pest rukole
  • sveže dišavnice (npr. timijan
  • majaron
  • origano
  • peteršilj
  • bazilika)
  • 150 g svežega fileta lososa
  • 150 g svežega fileta tuna
  • ščepec čilijevih kosmičev (posušenega čilija) ali narezan svež feferon brez semen

Česnov kruh

  • 3 rezine kmečkega kruha (količina odvisna od velikosti kruha)
  • 1 strok česna
  • sol