Carolinina brezglutenska mangova torta

Carolinina brezglutenska mangova torta

Opis

Priprava:

 

Testo za torto

Pečico segrejemo na okrog 180 °C. V multipraktiku zmeljemo kokosovo moko z mandlji in soljo. V ponvi stopimo kokosovo maslo z javorovim sirupom in zmes vlijemo v multipraktik. Mešamo, dokler ne dobimo lepljive zmesi. Model za torte namastimo in zmes razporedimo v modlu. Testo pečemo okrog 15 minut in ga nato pustimo, da se ohladi.

 

Nadev

V ponvi popražimo kokosovo moko, dokler ne postane zlatorjave barve. Kokosovo moko pustimo, da se ohladi. Smetano stepemo s sladkorjem, da dobimo čvrsto smetano. Čokolado naribamo. Čokolado in kokosovo moko umešamo v smetano. Stracciatellin nadev s kokosom razmažemo po testu.

 

Mango olupimo in z nožem odstranimo meso s koščice. Narežemo ga na tanke ploščice. Ploščice manga previdno položimo, da se prekrivajo, da dobimo svojevrstno obliko vrtnice.

 

Sezamove korale

Pečico segrejemo na 165 °C. Maslo stopimo. V posodi zmešamo sladkor v prahu z riževo moko, pomarančnim sokom, naribano pomarančno lupinico, sezamom in stopljenim maslom. Kroge zmesi razporedimo po pekaču, ki smo ga predhodno prekrili s papirjem za peko. Pazimo, da si krogi niso preblizu, saj se bo zmes razlezla. Pečemo okrog 5 minut, da korale postanejo zlatorjave barve.

 

Sezamove korale razbijemo na koščke in jih zabodemo v torto. Pistacijo nasekljamo in jo posujemo po torti. Torto okrasimo s sladkorjem v prahu. 


Priprava:

 

Testo za torto

Pečico segrejemo na okrog 180 °C. V multipraktiku zmeljemo kokosovo moko z mandlji in soljo. V ponvi stopimo kokosovo maslo z javorovim sirupom in zmes vlijemo v multipraktik. Mešamo, dokler ne dobimo lepljive zmesi. Model za torte namastimo in zmes razporedimo v modlu. Testo pečemo okrog 15 minut in ga nato pustimo, da se ohladi.

 

Nadev

V ponvi popražimo kokosovo moko, dokler ne postane zlatorjave barve. Kokosovo moko pustimo, da se ohladi. Smetano stepemo s sladkorjem, da dobimo čvrsto smetano. Čokolado naribamo. Čokolado in kokosovo moko umešamo v smetano. Stracciatellin nadev s kokosom razmažemo po testu.

 

Mango olupimo in z nožem odstranimo meso s koščice. Narežemo ga na tanke ploščice. Ploščice manga previdno položimo, da se prekrivajo, da dobimo svojevrstno obliko vrtnice.

 

Sezamove korale

Pečico segrejemo na 165 °C. Maslo stopimo. V posodi zmešamo sladkor v prahu z riževo moko, pomarančnim sokom, naribano pomarančno lupinico, sezamom in stopljenim maslom. Kroge zmesi razporedimo po pekaču, ki smo ga predhodno prekrili s papirjem za peko. Pazimo, da si krogi niso preblizu, saj se bo zmes razlezla. Pečemo okrog 5 minut, da korale postanejo zlatorjave barve.


Sezamove korale razbijemo na koščke in jih zabodemo v torto. Pistacijo nasekljamo in jo posujemo po torti. Torto okrasimo s sladkorjem v prahu. 

sestavine

Testo za torto

  • 100 g kokosove moke
  • 500 g mletih mandljev
  • ščepec soli
  • 60 ml kokosovega masla
  • 60 ml javorjevega sirupa

Stracciatellin nadev s kokosom

  • 50 g kokosove moke
  • 400 ml smetane za stepanje
  • 50 g sladkorja
  • 1 vrstica temne čokolade

Okras

  • 3 zreli mangi

Sezamove korale

  • 50 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 30 g riževe moke
  • 100 ml pomarančnega soka
  • 1 pomaranča
  • 80 g sezama

Za okras

  • 1 žlica pistacije
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Potrebujemo še:

  • multipraktik
  • nazobčani model za torte s premerom 28 cm
  • maslo za namastitev modla
  • pekač
  • papir za peko.

Sorodni recepti