Carne con chile
Recept je iz: Rick Stein
Carne con chile
sestavine
- 50 g posušenih čilijev guajillo, semena otresemo
- 4 veliki zreli paradižniki, celi
- 4 stroki česna z lupinico
- 30 g masti ali 3 žlice koruznega olja
- 1 kg govejega steaka, narezan na kocke
- 1 velika čebula, sesekljana
- 1 žlička mlete kumine
- 1 čajna žlička posušenega origana
- 4 jagode pimenta, strte
- 1 lovorjev list
- 1 žlička soli
- 2 žlici chipotla en adobo
- 12-18 koruznih tortilj
- Za postrežbo:
- sesekljan koriander
- kisla smetana
- lancashire ali feta sir, zdrobljen
- avokado, narezan na kocke
- čebula, sesekljana
- redkev, narezana na rezine
Priprava
- V težki ponvi popecite čilije guajillo, dokler ne zadišijo, ne smejo se zažgati. Prestavite jih v skledo in prelijte s 450 ml vrele vode. Pustite jih namakati 15–20 minut. V isti ponvi na suho prepražite paradižnik in česen, da se zmehčata in zapečeta. Paradižnik in česen odstavite, da se ohladi, nato olupite česen in zavrzite olupek, paradižnik narežite na četrtine.
- V veliki ognjevarni posodi segrejte žlico svinjske masti ali olja in popecite kocke govejega mesa. Najbolje je, da to počnete po serijah, po potrebi dodajte še eno žlico svinjske masti ali olja. Vsako serijo mesa prenesite na krožnik. Nato v ponev dodajte preostalo mast ali olje in čebulo pražite 3-4 minute, da se zmehča. Dodajte kumino, origano, piment in lovorjev list. Pražite 2 minuti, nato izklopite ogenj. Pečico segrejte na 180 °C / ventilator 160 °C.
- Namočene čilije in približno 150 ml tekočine dajte v mešalnik in dodajte česen, paradižnik, sol in chipotle en adobo. Mešajte do gladke mase, ki jo postrgate v ognjevarno posodo s čebulo, in dodajte popečeno govedino. Primešajte približno 300 ml vode od namakanja čilija. Preostanek si shranite, če boste pozneje potrebovali več.
- Zavrite, nato zmanjšajte temperaturo in kuhajte 1½ do 2 uri, dokler se govedina ne zmehča. Med kuhanjem nekajkrat preverite vodo in se prepričajte, da se meso ne izsuši. Po potrebi dodajte še malo vode. Medtem ko se meso kuha, pripravite tortilje. Postrezite z ogretimi tortiljami, prelivom ter fižolom ali rižem.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami