Čapati s piščancem

Čapati s piščancem

Opis

Način priprave:

1. Za kruh čapati zamesimo testo tako, da moko stresemo na delovno površino in naredimo jamico. Vanjo zlijemo vodo, kvas in olje. Zamesimo testo in ga damo v skledo. Testo pustimo, da vzhaja eno uro.

2. Piščančja bedra in prsi narežemo na kose in popražimo na oljčnem olju. Meso pražimo na obeh straneh, dokler ne spremeni barve. Posolimo in popopramo. Meso damo v skledo.

3. V istem olju popražimo drobno narezano čebulo in česen. Dodamo tudi mešanico drobno narezane zelenjave po izbiri: por, korenje, zeleno in podobno. Meso vrnemo v ponev in premešamo. Dodamo mleto papriko, paradižnikovo mezgo, grobo narezan krompir in jušno kocko. Prelijemo z vodo in pokrijemo. Kuhamo na zmernem ognju 30 minut.

4. Jajca kuhamo 8 minut.

5. Dodamo na četrtine narezana jajca, omako sambal in sojino omako.

6. Vzhajano testo razdelimo na kepe. Vsako kepo razvaljamo na delovni površini debeline palačinke. Kruh čapati spečemo v ponvi na oljčnem olju ali ga zapečemo na plošči.

6. Piščančjo enolončnico postrežemo s kruhom čapati, ki ga zvijemo na štiri dele.

 

sestavine

Za kruh čapati

  • 500 g moke
  • 20 g kvasa
  • ščepec soli
  • 300 ml vode
  • 3 žlice oljčnega olja

Za piščančjo enolončnico

  • glavica čebule
  • strok česna
  • 4 veliki krompirji
  • 500 g piščančjih prsi
  • sol
  • poper
  • 4 piščančja bedra
  • oljčno olje
  • 250 g zelenjavne mešanice
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlica karija
  • 1 žlica omake sambal
  • sladka sojina omaka

Sorodni recepti