Čapati s piščancem
Recept je iz: Rudolph van Veen

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)
sestavine
- KRUH ČAPATI:
- 500 g moke
- 20 g kvasa
- ščepec soli
- 300 ml vode
- 3 žlice oljčnega olja
- PIŠČANČJA ENOLONČNICA:
- glavica čebule
- strok česna
- 4 veliki krompirji
- 500 g piščančjih prsi
- sol
- poper
- 4 piščančja bedra
- oljčno olje
- 250 g zelenjavne mešanice
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 žlica karija
- 1 žlica omake sambal
- sladka sojina omaka
Priprava
- 1. Za kruh čapati zamesimo testo tako, da moko stresemo na delovno površino in naredimo jamico. Vanjo zlijemo vodo, kvas in olje. Zamesimo testo in ga damo v skledo. Testo pustimo, da vzhaja eno uro.
- 2. Piščančja bedra in prsi narežemo na kose in popražimo na oljčnem olju. Meso pražimo na obeh straneh, dokler ne spremeni barve. Posolimo in popopramo. Meso damo v skledo.
- 3. V istem olju popražimo drobno narezano čebulo in česen. Dodamo tudi mešanico drobno narezane zelenjave po izbiri: por, korenje, zeleno in podobno. Meso vrnemo v ponev in premešamo. Dodamo mleto papriko, paradižnikovo mezgo, grobo narezan krompir in jušno kocko. Prelijemo z vodo in pokrijemo. Kuhamo na zmernem ognju 30 minut.
- 4. Jajca kuhamo 8 minut.
- 5. Dodamo na četrtine narezana jajca, omako sambal in sojino omako.
- 6. Vzhajano testo razdelimo na kepe. Vsako kepo razvaljamo na delovni površini debeline palačinke. Kruh čapati spečemo v ponvi na oljčnem olju ali ga zapečemo na plošči.
- 6. Piščančjo enolončnico postrežemo s kruhom čapati, ki ga zvijemo na štiri dele.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Saltimbocca alla romana
Recepti Adam Liaw
Sarawaška laksa
Recepti Nico Reynolds
Marinirana piščanec in cvetača
Recepti Nico Reynolds
Piščančji kari na žaru po karibsko
Recepti Michela Chiappa
Preprosta piščančja jetrna pašteta
Recepti Marcus Wareing
Začinjen piščanec z divjimi gobami in česnovim kruhom
Recepti Mary Berry
Piščančji tartiflette
Recepti Lora in Stoyan
Dimljen piščanec s svežim zeljem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni piščanec z limono in začimbami
Recepti Donal Skehan
Piščančji sataj z rižem in zelenjavo