Čapati s piščancem

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • KRUH ČAPATI:
  • 500 g moke
  • 20 g kvasa
  • ščepec soli
  • 300 ml vode
  • 3 žlice oljčnega olja
  • PIŠČANČJA ENOLONČNICA:
  • glavica čebule
  • strok česna
  • 4 veliki krompirji
  • 500 g piščančjih prsi
  • sol
  • poper
  • 4 piščančja bedra
  • oljčno olje
  • 250 g zelenjavne mešanice
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlica karija
  • 1 žlica omake sambal
  • sladka sojina omaka

Priprava

  • 1. Za kruh čapati zamesimo testo tako, da moko stresemo na delovno površino in naredimo jamico. Vanjo zlijemo vodo, kvas in olje. Zamesimo testo in ga damo v skledo. Testo pustimo, da vzhaja eno uro.
  • 2. Piščančja bedra in prsi narežemo na kose in popražimo na oljčnem olju. Meso pražimo na obeh straneh, dokler ne spremeni barve. Posolimo in popopramo. Meso damo v skledo.
  • 3. V istem olju popražimo drobno narezano čebulo in česen. Dodamo tudi mešanico drobno narezane zelenjave po izbiri: por, korenje, zeleno in podobno. Meso vrnemo v ponev in premešamo. Dodamo mleto papriko, paradižnikovo mezgo, grobo narezan krompir in jušno kocko. Prelijemo z vodo in pokrijemo. Kuhamo na zmernem ognju 30 minut.
  • 4. Jajca kuhamo 8 minut.
  • 5. Dodamo na četrtine narezana jajca, omako sambal in sojino omako.
  • 6. Vzhajano testo razdelimo na kepe. Vsako kepo razvaljamo na delovni površini debeline palačinke. Kruh čapati spečemo v ponvi na oljčnem olju ali ga zapečemo na plošči.
  • 6. Piščančjo enolončnico postrežemo s kruhom čapati, ki ga zvijemo na štiri dele.

Sorodni recepti

Poglej vse