Čajni kolač
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

Način priprave:
1. Maslo s sladkorjem dobro zamešamo v penasto kremo ter dodamo jajca in pomarančno lupino.
Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom in vaniljo. Umešamo v masleno zmes.
2. Skodelico dobljenega testa shranimo.
3. V ostanek testa postopoma vsujemo malo moke in zamesimo mehki kruhek.
4. Na dno tortnega modla postavimo papir za peko. Testo enakomerno razporedimo
s prsti. Oblikujemo majhen rob. Oblat prebodemo z vilicami.
5. Izbrano sadje očistimo in narežemo na manjše kose.
6. Premešamo jih in damo na oblat. Obilno potresemo z rjavim sladkorjem.
7. Z žlico dodamo testo, ki smo ga shranili, in ga razporedimo tako, da ne ostanejo praznine.
8. Kolač spečemo v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah okrog 30-40 minut.
9. Kolač postrežemo ohlajen in posut z rjavim sladkorjem.
sestavine
- 80 g zmehčanega masla 100 g sladkorja 2 jajci 1 vanilija 1 žlica pomarančne lupine 150 g moke 0.5 žličke pecilnega praška ščepec soli moka za gnetenje rjavi sladkor za posip 500 g mešanice sadja po izboru
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem