Čajni kolač

Način priprave:

1. Maslo s sladkorjem dobro zamešamo v penasto kremo ter dodamo jajca in pomarančno lupino.

Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom in vaniljo. Umešamo v masleno zmes.

2. Skodelico dobljenega testa shranimo.

3. V ostanek testa postopoma vsujemo malo moke in zamesimo mehki kruhek.

4. Na dno tortnega modla postavimo papir za peko. Testo enakomerno razporedimo

s prsti. Oblikujemo majhen rob. Oblat prebodemo z vilicami.

5. Izbrano sadje očistimo in narežemo na manjše kose.

6. Premešamo jih in damo na oblat. Obilno potresemo z rjavim sladkorjem.

7. Z žlico dodamo testo, ki smo ga shranili, in ga razporedimo tako, da ne ostanejo praznine.

8. Kolač spečemo v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah okrog 30-40 minut.

9. Kolač postrežemo ohlajen in posut z rjavim sladkorjem.

sestavine

  • 80 g zmehčanega masla 100 g sladkorja 2 jajci 1 vanilija 1 žlica pomarančne lupine 150 g moke 0.5 žličke pecilnega praška ščepec soli moka za gnetenje rjavi sladkor za posip 500 g mešanice sadja po izboru

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse