Cacik z navadnim tolščakom
Česen olupimo, posolimo s ščepcem soli in ga pretlačimo s topo stranjo noža, dokler ne dobimo paste. Če hočete, to lahko storite tudi v možnarju. Česen damo v globljo posodo, dodamo čvrsti jogurt in dobro premešamo.
Zeleni del kopra ločimo od stebelc in ga drobno nasekljamo. Dodamo ga jogurtu in česnu v posodi. Tolščak dobro operemo, da speremo vso zemljo in odrežemo večja stebla. Tanke vejice lahko pustite. Očiščeni tolščak z roko razdelimo na dva dela. Očiščeni tolščak damo v jogurt s česnom v posodi in dobro premešamo. Dodamo oljčno olje, izcedimo limonin sok in premešamo.
Počasi dodajamo vodo in mešamo, dokler cacik ni ne tekoč ne trden. Če hočete, lahko najprej čvrsti jogurt razredčite z vodo in šele nato dodate druge sestavine.
Ko cacik doseže primerno gostoto, ga damo v posodo in okrasimo z nekaj lističi kopra. Pokapamo s še malce oljčnega olja in postrežemo.
sestavine
- Sestavine3 stroki česna sol 3 žlice čvrstega jogurta 8 vejic kopra 4 žlice oljčnega olja 1 limona sok voda
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Valentine Warner
Sendvič z ostrigami
Recepti Nathan Outlaw
Omleta z mesom rakovice
Recepti Nathan Outlaw
Palačinke s sladko koruzo, šunko in medom
Recepti Nathan Outlaw
Jetrca na opečencu
Recepti Nenad Veljković
Jajčevec z marinirano ribo
Recepti Nenad Veljković
Rulada s špinačo in jajci
Recepti Nenad Veljković
Mini pice s tortiljo
Recepti Gordon Ramsay
Pikantni čatni
Recepti Filipa Vacondeus
“Fava-Rica”
Recepti Gordon Ramsay
Kiš s porom in panceto