Opis

BUZARA

Priprava

Priprava

  1. V globlji kozici segrejemo malo oljčnega olja.
  2. Narežemo malo česna in peteršilja.
  3. Prepražimo ju na oljčnem olju.
  4. Zalijemo z vinom.
  5. Dodamo kozicein škampe, ki smo jim odstranili brčice.
  6. Premešamo.
  7. Dodamo še malo vina in zalijemo s pasiranim paradižnikom.
  8. Narežemo mlado čebulo in jo dodamo.
  9. Dodamo še par svežih paradižnikov.
  10. Premešamo.
  11. Dodamo očiščene dagnje in vongole.
  12. Potresemo s krušnimi drobtinami in pokrijemo.
  13. Premešamo in še malo pokuhamo.
  14. Narežemo rezino kruha in jo popečemo z obeh strani.
  15. Položimo jo v globok krožnik.
  16. Buzaro serviramo na zapečen kruh in jo zalijemo z omako.
  17. Potresemo jo z grobo natrganim peteršiljem.

sestavine

Sestavine:

  • dagnje 300 g
  • vongole 200 g
  • kozice 150 g
  • škampi 200 g
  • kruh
  • 4 stroki česna
  • 1 šopek peteršilja
  • oljčno olje
  • belo vino 100 ml
  • krušne drobtine 50 g
  • češnjevci 100 g
  • pasiran paradižnik 200 ml
  • šopek mlade čebule

Sorodni recepti