Priprava:

Burgerji s postrvjo

1. Če imamo celo ribo, jo najprej očistimo in filetiramo.

2. Filete narežemo na majhne kose, ki jih bomo sesekljali v multipraktiku. Aparat vključimo za trideset sekund.

3. Na malo olja prepražimo šalotko in česen do mehkega. Pustimo, da se ohladi.

4. Narežemo kumarice, kapre in drobno narežemo list vasabija. Vse dodamo mletemu mesu postrvi skupaj z ohlajeno šalotko, nasekljanim peteršiljem in ščepcem soli.

5. Mešanico oblikujemo v polpete.

Priprava majoneze;

6. Tri rumenjake razžvrkljamo s sokom pol limone.

7. Stepamo in postopoma dodajamo repično olje, dokler se emulzija ne zgosti.

8. Po okusu majonezi dodamo vasabijevo pasto.

9. Za kumarično solato olupimo kumaro in z lupilnikom narežemo dolge trakove. Dodamo kapre, kumare in peteršilj. Na koncu dodamo repično olje, sol in poper po okusu ter vse premešamo.

 

Čabate prepolovimo. Polovice popečemo na ponvi na repičnem olju. Na vsaki strani tri minute. Naprej nadevamo kumarično solato, dodamo postrvino polpeto in na koncu majonezo. Vse pokrijemo z drugo polovico čabate in tako sestavimo hamburger s postrvjo.

sestavine

  • Burgerji s postrvjo5 filetov postrvi 1 velika šalotka 1 strok česna 2 žlici nasekljanih kumaric iz slanice 1 žlica nasekljanih kaper iz slanice 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja 0.5 lista vasabijaMajoneza z vasabijem3 rumenjaki 0.5 limone 300 ml repičnega olja 1.5 žlice vasabijeve paste 8 čabat ali fokač 1 kumara 2 žlici nasekljanih kumaric iz slanice 1 žlica nasekljanih kaper iz slanice 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja sol in poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse