Ainsley Harriott, slavni kuhar, znani po svoji karizmi in strastnem kuhanju, vas vabi, da se pridružite njegovemu navdihujočemu kulinaričnemu popotovanju ter odkrijete čarobnost njegovih okusnih receptov.

sestavine

  • PIŠČANČJA STEGNA S PINJENCEM:
  • 4 debela piščančja stegna brez kosti in kože
  • 2 žlici čilija škotska čepica (že pripravljena mešanica)
  • 300 ml pinjenca
  • 2 jajci proste reje
  • 100 g moke
  • 150 g krušnih drobtin panko
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • 4 kose kruha čabata
  • 1 glava solate baby gem (oprani listi)
  • MEŠANICA ZAČIMB (ČILI ŠKOTSKA ČEPICA):
  • 1 prgišče koriandra
  • 1 prgišče ploskolistnega peteršilja
  • 1 žlica svežega timijana
  • 2 zelena čilija škotska čepica
  • 2 razpolovljena stroka česna
  • 1 grobo nasekljana šalotka
  • 4 grobo nasekljane mlade čebule
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol in poper po okusu
  • MAJONEZA IZ TAMARINDE:
  • 5 žlic majoneze
  • 1 žlica tamarindine paste
  • 1 žlica kečapa
  • kanček omake iz pekoče paprike
  • 1 mlet strok česna

Priprava

  • 1. Za pripravo začimbne mešanice sestavine zmiksajte v blenderju, dokler ne dobite gladke zmesi.
  • 2. V večji skledi zmešajte začimbno mešanico in pinjenec, dodajte piščančja stegna in dobro premešajte. Skledo pokrijte in jo za nekaj ur dajte v hladilnik, idealno čez noč, da se piščančja stegna lepo marinirajo.
  • 3. Medtem pripravite majonezo s tamarindo. Sestavine zmešajte v majhni skledi in jo za nekaj časa dajte na stran, lahko tudi v hladilnik. Zmes pokušajte, da ne bo preveč ali premalo pekoča (po okusu).
  • 4. V večji ponvi segrejte rastlinsko olje, in sicer na 170 stopinj Celzija. Medtem pripravite tri posode za paniranje: v eno dajte moko, v drugo obe jajci, v tretjo pa krušne drobtine panko. Piščanca vzemite iz hladilnika in odstranite odvečno marinado. Vsako stegno povaljajte v moki, potem v jajcih, nazadnje pa še v krušnih drobtinah. Vsako piščančje stegno previdno položite v vroče olje in ga cvrite 7–8 minut. Piščančja stegna previdno obračajte s prijemalkami, da se ne zlepijo skupaj. Če vam je lažje, jih lahko cvrete tudi posamično. Ko postanejo zlatorjava, jih odstranite iz ponve in jih položite na papirnato brisačko, da se posušijo.
  • 5. Kose kruha razpolovite in jih rahlo popecite.
  • 6. Žlico majoneze s tamarindo namažite na polovico kosa kruha, na vrh pa dajte hrustljavo piščančje stegno in liste solate baby gem. Preden na vrh položite še drugo polovico kosa kruha, dodajte še malo majoneze.

Sorodni recepti

Poglej vse