Burgerji s piščancem s pinjencem, čilijem škotska čepica ter z majonezo s tamarindo (TV-recept)
Recept je iz: Ainsley Harriott
Ainsley Harriott, slavni kuhar, znani po svoji karizmi in strastnem kuhanju, vas vabi, da se pridružite njegovemu navdihujočemu kulinaričnemu popotovanju ter odkrijete čarobnost njegovih okusnih receptov.
sestavine
- PIŠČANČJA STEGNA S PINJENCEM:
- 4 debela piščančja stegna brez kosti in kože
- 2 žlici čilija škotska čepica (že pripravljena mešanica)
- 300 ml pinjenca
- 2 jajci proste reje
- 100 g moke
- 150 g krušnih drobtin panko
- rastlinsko olje za cvrtje
- 4 kose kruha čabata
- 1 glava solate baby gem (oprani listi)
- MEŠANICA ZAČIMB (ČILI ŠKOTSKA ČEPICA):
- 1 prgišče koriandra
- 1 prgišče ploskolistnega peteršilja
- 1 žlica svežega timijana
- 2 zelena čilija škotska čepica
- 2 razpolovljena stroka česna
- 1 grobo nasekljana šalotka
- 4 grobo nasekljane mlade čebule
- 2 žlici olivnega olja
- sol in poper po okusu
- MAJONEZA IZ TAMARINDE:
- 5 žlic majoneze
- 1 žlica tamarindine paste
- 1 žlica kečapa
- kanček omake iz pekoče paprike
- 1 mlet strok česna
Priprava
- 1. Za pripravo začimbne mešanice sestavine zmiksajte v blenderju, dokler ne dobite gladke zmesi.
- 2. V večji skledi zmešajte začimbno mešanico in pinjenec, dodajte piščančja stegna in dobro premešajte. Skledo pokrijte in jo za nekaj ur dajte v hladilnik, idealno čez noč, da se piščančja stegna lepo marinirajo.
- 3. Medtem pripravite majonezo s tamarindo. Sestavine zmešajte v majhni skledi in jo za nekaj časa dajte na stran, lahko tudi v hladilnik. Zmes pokušajte, da ne bo preveč ali premalo pekoča (po okusu).
- 4. V večji ponvi segrejte rastlinsko olje, in sicer na 170 stopinj Celzija. Medtem pripravite tri posode za paniranje: v eno dajte moko, v drugo obe jajci, v tretjo pa krušne drobtine panko. Piščanca vzemite iz hladilnika in odstranite odvečno marinado. Vsako stegno povaljajte v moki, potem v jajcih, nazadnje pa še v krušnih drobtinah. Vsako piščančje stegno previdno položite v vroče olje in ga cvrite 7–8 minut. Piščančja stegna previdno obračajte s prijemalkami, da se ne zlepijo skupaj. Če vam je lažje, jih lahko cvrete tudi posamično. Ko postanejo zlatorjava, jih odstranite iz ponve in jih položite na papirnato brisačko, da se posušijo.
- 5. Kose kruha razpolovite in jih rahlo popecite.
- 6. Žlico majoneze s tamarindo namažite na polovico kosa kruha, na vrh pa dajte hrustljavo piščančje stegno in liste solate baby gem. Preden na vrh položite še drugo polovico kosa kruha, dodajte še malo majoneze.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Adam Liaw
Sarawaška laksa
Recepti Nico Reynolds
Marinirana piščanec in cvetača
Recepti Nico Reynolds
Piščančji kari na žaru po karibsko
Recepti Nico Reynolds
Pečeni piščanec z limono in začimbami
Recepti Mary Berry
Pečena piščanca z gratiniranim krompirjem
Recepti Donal Skehan
Piščanec z mangovo salso
Recepti Lora in Stoyan
Piščanec z jogurtovo omako
Recepti Lora in Stoyan
Piščančje prsi iz ponve in kremasta koruza
Recepti Lora in Stoyan
Kabuli pulao
Recepti Rudolph van Veen
Čapati s piščancem