Burger z ocvrtim piščancem
Recept je iz: Justine Schofield
Prepustite se eksplozivnim okusom burgerja z ocvrtim piščancem – sočnega, v pinjenec namočenega piščanca, hrustljave slanine in sira, majoneze ter popečenih bombetk. Ob spremljavi krompirčka je to simfonija pikantnega in slanega.
sestavine
- 200 g piščančjih prsi (2 kosa)
- 1 skodelica pinjenca
- 2 rezini slanine
- 2 rezini sira
- 2 žlici majoneze
- 4 listi zelene solate
- 200 g krompirja
- 1 žlica kokošje soli
- 2 popečeni bombetki
- rastlinsko olje za cvrtje
- PIKANTNA MOKA:
- 2 skodelici navadne moke
- 1 skodelica koruzne moke
- 1 žlica soli
- 1 žlica čebule v prahu
- 1 žlica česna v prahu
- 2 žlici origana
- 1 žlica paprike v prahu
- 1 žlička belega popra
- ½ žličke kajenskega popra
Priprava
- Št. porcij: 2
- Čas priprave: 20 minut + čas za namakanje
- Pikantna moka
- 1. Zmešajte vse sestavine in jih spravite v neprodušno posodo.
- Piščančji burger
- 2. Piščanca namočite v pinjenec za najmanj 3 ure.
- 3. Piščanca položite v začinjeno moko in ga dobro povaljajte. Z dlanjo ga sploščite in nanj pritisnite moko. V olju ga cvrite 5 minut pri 160° C.
- 4. Ocvrite eno porcijo čipsa. Slanino popecite. Popecite tudi bombetke in nanje namažite omako. Nanje položite solato, sir, piščanca in slanino. Pokrijte z vrhnjo bombetko in postrezite s krompirčkom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Saltimbocca alla romana
Recepti Adam Liaw
Sarawaška laksa
Recepti Nico Reynolds
Marinirana piščanec in cvetača
Recepti Nico Reynolds
Piščančji kari na žaru po karibsko
Recepti Michela Chiappa
Preprosta piščančja jetrna pašteta
Recepti Marcus Wareing
Začinjen piščanec z divjimi gobami in česnovim kruhom
Recepti Mary Berry
Piščančji tartiflette
Recepti Lora in Stoyan
Dimljen piščanec s svežim zeljem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni piščanec z limono in začimbami
Recepti Donal Skehan
Piščančji sataj z rižem in zelenjavo