Prepustite se eksplozivnim okusom burgerja z ocvrtim piščancem – sočnega, v pinjenec namočenega piščanca, hrustljave slanine in sira, ​​majoneze ter popečenih bombetk. Ob spremljavi krompirčka je to simfonija pikantnega in slanega.

sestavine

  • 200 g piščančjih prsi (2 kosa)
  • 1 skodelica pinjenca
  • 2 rezini slanine
  • 2 rezini sira
  • 2 žlici majoneze
  • 4 listi zelene solate
  • 200 g krompirja
  • 1 žlica kokošje soli
  • 2 popečeni bombetki
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • PIKANTNA MOKA:
  • 2 skodelici navadne moke
  • 1 skodelica koruzne moke
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica čebule v prahu
  • 1 žlica česna v prahu
  • 2 žlici origana
  • 1 žlica paprike v prahu
  • 1 žlička belega popra
  • ½ žličke kajenskega popra

Priprava

  • Št. porcij: 2
  • Čas priprave: 20 minut + čas za namakanje
  • Pikantna moka
  • 1. Zmešajte vse sestavine in jih spravite v neprodušno posodo.
  • Piščančji burger
  • 2. Piščanca namočite v pinjenec za najmanj 3 ure.
  • 3. Piščanca položite v začinjeno moko in ga dobro povaljajte. Z dlanjo ga sploščite in nanj pritisnite moko. V olju ga cvrite 5 minut pri 160° C.
  • 4. Ocvrite eno porcijo čipsa. Slanino popecite. Popecite tudi bombetke in nanje namažite omako. Nanje položite solato, sir, piščanca in slanino. Pokrijte z vrhnjo bombetko in postrezite s krompirčkom.

Sorodni recepti

Poglej vse