Bun Cha – svinjska nabodala na žaru in riž vermicelli

Bun Cha – svinjska nabodala na žaru in riž vermicelli

Opis

Priprava

Česen, limetino lupinico, korenino koriandra in polovico mlade čebule zdrobimo v možnarju, da dobimo gladko pasto. Svinjino damo v posodo, dodamo pasto, ribjo omako, sojino omako in sezamovo olje. Pustimo marinirati kar se da dolgo, najbolje čez noč, če imate čas.
Ko je svinjina marinirana, kose mesa nabodemo na nabodala in jih položimo na krožnik. Preostalo marinado shranimo.
Zmešamo vse sestavine za pomako, ki jo damo v posodico. Na večji krožnik razporedimo fižolove kalčke, rezance, liste solate in začimbnice. Svinjino pečemo na vročem žaru ali žar ponvi, 2 minuti na vsaki strani, dokler ni povsem pečena in cvrči. Pokapamo s preostalo marinado, da postane lepljivo. Nabodala postrežemo na krožniku in pustimo, da si vsak postreže sam. Svinjino zavijemo v solatni list skupaj z rezanci, začimbnicami, fižolovimi kalčki in pomočimo v pomako.
Priprava

Česen, limetino lupinico, korenino koriandra in polovico mlade čebule zdrobimo v možnarju, da dobimo gladko pasto. Svinjino damo v posodo, dodamo pasto, ribjo omako, sojino omako in sezamovo olje. Pustimo marinirati kar se da dolgo, najbolje čez noč, če imate čas.
Ko je svinjina marinirana, kose mesa nabodemo na nabodala in jih položimo na krožnik. Preostalo marinado shranimo.
Zmešamo vse sestavine za pomako, ki jo damo v posodico. Na večji krožnik razporedimo fižolove kalčke, rezance, liste solate in začimbnice. Svinjino pečemo na vročem žaru ali žar ponvi, 2 minuti na vsaki strani, dokler ni povsem pečena in cvrči. Pokapamo s preostalo marinado, da postane lepljivo. Nabodala postrežemo na krožniku in pustimo, da si vsak postreže sam. Svinjino zavijemo v solatni list skupaj z rezanci, začimbnicami, fižolovimi kalčki in pomočimo v pomako.

sestavine

Sestavine:

  • 3 olupljeni stroki česna
  • naribana lupina in sok ene limete
  • 2 velika šopa koriandra s korenino
  • 8 kosov očiščene in drobno nasekljane mlade čebule
  • 500 g diagonalnih tankih rezin svinjskega fileta
  • 1 žlička žlička tajske ribje omake (Nam Pla)
  • 1 žlička temne sojine omake
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 100 g fižolovih kalčkov
  • 200 g kuhanih riževih rezancev
  • 1 glavica ledenke
  • liste ločimo in očistimo
  • da dobimo posodice
  • 2 večja šopa listov mete

Za pomako:

  • 2 žlički sladkorja v prahu
  • 3 žličke tajske ribje omake
  • 3 žličke riževega kisa
  • 1 nasekljan rdeči čili brez semen
  • 1 olupljen in drobno sesekljan strok česna

Sorodni recepti