Priprava:

Z debelejše rezine buče olupimo lupino, jo razrežemo na kose po želji in damo v lonec.

Potresemo s kristalnim sladkorjem.

Po tem dodamo vodo, lonec pokrijemo in pustimo, da se kuha, dokler se buča ne zmehča.

V skledico vlijemo malo vode in v njej namočimo liste želatine, da se zmehčajo.

Ko se buča zmehča, štedilnik ugasnemo in s paličnim mešalnikom iz buče naredimo pire.

Želatino, ki se je zmehčala v vodi, vzamemo ven, dodamo bučnemu pireju in še malo zmešamo s paličnim mešalnikom.

Zmes naložimo na krožnik ali v model z ravnim dnom.

Ko se rahlo ohladi, jo damo v hladilnik za 4-5 ur, da se žele strdi.

Ko se ohladi, narežemo po želji.

Postrežemo s sadjem, sladkim kajmakom ali vaniljevim sladoledom, po želji.

 

 

 

 

 

sestavine

  • 1 debelejša rezina buče 150 g kristalnega sladkorja 750 ml vode 1 skleda vode (v kateri bomo zmehčali želatino) 3 listi želatine

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse