Opis
Priprava:
Z debelejše rezine buče olupimo lupino, jo razrežemo na kose po želji in damo v lonec.
Potresemo s kristalnim sladkorjem.
Po tem dodamo vodo, lonec pokrijemo in pustimo, da se kuha, dokler se buča ne zmehča.
V skledico vlijemo malo vode in v njej namočimo liste želatine, da se zmehčajo.
Ko se buča zmehča, štedilnik ugasnemo in s paličnim mešalnikom iz buče naredimo pire.
Želatino, ki se je zmehčala v vodi, vzamemo ven, dodamo bučnemu pireju in še malo zmešamo s paličnim mešalnikom.
Zmes naložimo na krožnik ali v model z ravnim dnom.
Ko se rahlo ohladi, jo damo v hladilnik za 4-5 ur, da se žele strdi.
Ko se ohladi, narežemo po želji.
Postrežemo s sadjem, sladkim kajmakom ali vaniljevim sladoledom, po želji.
sestavine
- 1 debelejša rezina buče
- 150 g kristalnega sladkorja
- 750 ml vode
- 1 skleda vode (v kateri bomo zmehčali želatino)
- 3 listi želatine