Priprava:

1. Bučo olupimo in jo naribamo v lonec. Pripravimo 2 žlici sladkorja in 2 do 3 žlici hladnega svežega mleka. Bučo prelijemo s preostalim mlekom in dodamo preostali sladkor in ščepec cimeta.

2. V posodi na pari močno stepamo rumenjake s preostalim sladkorjem, dokler ne posvetlijo.

3. V posodici pomešamo gustin s hladnim mlekom, dokler ne nastane kaša.

4. Lonec položimo nazaj na ogenj, dodamo stepene rumenjake in močno mešamo. Dodamo gustin in mešamo, dokler se zmes ne zgosti.

5. Bučni puding postrežemo v steklenih kozarcih in ga okrasimo s sadjem ali cimetom po izbiri.

sestavine

  • Sestavine500 g buče 200 g sladkorja 3 rumenjaki 400 ml svežega mleka 1 žlička gustina cimet

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse