Opis
BUČNI POLPETI Z OVČJIM SIROM IN TIMIJANOM
Priprava
- Bučke olupimo in lupino shranimo. Preostanek naribamo na cedilo in pustimo 20 minut, da odteče večina vode. Dobro odcedimo.
- Iz lupine bučk v mešalniku naredimo kremo. Vanjo dodamo začimbnice, oljčno olje, smetano, granule česna, sol in poper.
- Bučke odcedimo, dodamo drobtine, 1 jajce, malo soli in popra, nasekljan česen in nariban ovčji sir. Premešamo.
- Iz mase oblikujemo kroglice. Damo jih na papir za peko in pečemo pri 180ºC 20-25 min.
- Omaka iz kisle smetane in mlade čebule:
- Premešamo smetano, majonezo, mineralno vodo, začinimo s soljo in poprom ter dodamo narezano čebulo in česen.ž
- mešana lisnata salata
- balzamični kis
- par zrna šipka za dekoracijo
- Očistitimo granatno jabolko.
- Polpete damo ven.
- Solato začinimo s soljo, oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Dodamo par listov melise in mete ter par zrn šipka. Premešamo in serviramo.
- Na isti dolg krožnik postavimo kremo, nanjo polpete in prelijemo s prelivom.
sestavine
Sestavine
- 4 bučke
- 150 g zrel ovčji sir
- 1 jajce
- 150 g krušne drobtine
- 1 strok česna
- sol/poper
- granule česna
- melisa
- bazilika
- sušeni majaron
- oljčno olje
- 1 žlica smetane
- 100 g kisla smetana
- 1 žlica majoneza
- 1 strok česna
- 1 mlada čebula
- malo mineralne vode
- mešana lisnata solata
- balzamični kis