BUČNI POLPETI Z OVČJIM SIROM IN TIMIJANOM

BUČNI POLPETI Z OVČJIM SIROM IN TIMIJANOM

Opis

Priprava 

KREMA IZ LUPINE BUČK

Bučke olupimo in lupino shranimo. Preostanek naribamo na cedilo in pustimo 20 minut, da odteče večina vode. Dobro odcedimo.

Iz lupine bučk v mešalniku naredimo kremo. Vanjo dodamo začimbnice, oljčno olje, smetano, granule česna, sol in poper.

Bučke odcedimo, dodamo drobtine, 1 jajce, malo soli in popra, nasekljan česen in nariban ovčji sir. Premešamo.

Iz mase oblikujemo kroglice. Damo jih na papir za peko in pečemo pri 180ºC 20-25 min.


Omaka iz kisle smetane in mlade čebule:

Premešamo smetano, majonezo, mineralno vodo, začinimo s soljo in poprom ter dodamo narezano čebulo in česen.

SOLATA

mešana lisnata salata

balzamični kis

par zrna šipka za dekoracijo

 

Očistitimo granatno jabolko.

 

Polpete damo ven.

 

Solato začinimo s soljo, oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Dodamo par listov melise in mete ter par zrn šipka. Premešamo in serviramo.

Na isti dolg krožnik postavimo kremo, nanjo polpete in prelijemo s prelivom.



Priprava 

KREMA IZ LUPINE BUČK

Bučke olupimo in lupino shranimo. Preostanek naribamo na cedilo in pustimo 20 minut, da odteče večina vode. Dobro odcedimo.

Iz lupine bučk v mešalniku naredimo kremo. Vanjo dodamo začimbnice, oljčno olje, smetano, granule česna, sol in poper.

Bučke odcedimo, dodamo drobtine, 1 jajce, malo soli in popra, nasekljan česen in nariban ovčji sir. Premešamo.

Iz mase oblikujemo kroglice. Damo jih na papir za peko in pečemo pri 180ºC 20-25 min.


Omaka iz kisle smetane in mlade čebule:

Premešamo smetano, majonezo, mineralno vodo, začinimo s soljo in poprom ter dodamo narezano čebulo in česen.

SOLATA

mešana lisnata salata

balzamični kis

par zrna šipka za dekoracijo

 

Očistitimo granatno jabolko.

 

Polpete damo ven.

 

Solato začinimo s soljo, oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Dodamo par listov melise in mete ter par zrn šipka. Premešamo in serviramo.

Na isti dolg krožnik postavimo kremo, nanjo polpete in prelijemo s prelivom.

sestavine

Sestavine

  • 4 bučke
  • 150 g zrel ovčji sir
  • 1 jajce
  • 150 g krušne drobtine
  • 1 strok česna
  • sol/poper
  • granule česna
  • melisa
  • bazilika
  • sušeni majaron
  • oljčno olje
  • 1 žlica smetane
  • 100 g kisla smetana
  • 1 žlica majoneza
  • 1 strok česna
  • 1 mlada čebula
  • malo mineralne vode
  • mešana lisnata solata
  • balzamični kis