BUČNA JUHA Z RDEČO LEČO

sestavine

  • Sestavine:
  • muškatna buča 500 g
  • 500 g rdeče leče
  • maslo 50 g
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 korenje
  • gomoljna zelena
  • ingver 10 g
  • par vejic timijana in majarona
  • par listkov žajblja
  • Sol/poper
  • bučno olje
  • kisla smetana
  • zelenjavna jušna osnova 1 l
  • bučna semena

Priprava

  • Priprava
  • Na segrejenem maslu popražimo drobno nasekljano čebulo, čez nekaj minut pa dodamo narezano korenje in gomoljno zelejno. Na hitro popražimo in dodamo nasekljano bučo in česen. Dodamo timijan, žajbelj, nariban ingver in rdečo lečo. Dolijemo jušno osnovo in na blagem ognju kuhamo 15 minut.
  • Juho spasiramo s paličnim mešalnikom ter začinimo s soljo in poprom.
  • Postrežemo v globoki skledici ter dodamo žlico smetano in bučno olje.

Sorodni recepti

Poglej vse