Bučna juha z lososom

Bučna juha z lososom

Opis

Priprava:

Sestavine za pesto pretlačimo v možnarju in začinimo s soljo in poprom.

Čebulo in česen olupimo in narežemo. Skupaj ju popražimo na olju v vroči ponvi. Bučki narežemo na večje kose, damo v ponev in pražimo okrog 4 minute. Nato dodamo piščančjo jušno osnovo ter pesto in vse skupaj zavremo. Pustimo, da rahlo vre 20 minut.

Juho zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko maso in ji dodamo smetano. Znova jo zavremo in postrežemo v skledice. V zadnjem trenutku ji dodamo rezine prekajenega lososa.

Pečico segrejemo na 180 ºC. Jajce razžvrkljamo. Ploščice listnatega testa narežemo po želji, premažemo z jajcem in potresemo z makom. Listnato testo pečemo približno 12 minut. Grižljajčke postrežemo ob juhi. Juha je okusna tudi s kmečkim kruhom. 


Priprava:

Sestavine za pesto pretlačimo v možnarju in začinimo s soljo in poprom.

Čebulo in česen olupimo in narežemo. Skupaj ju popražimo na olju v vroči ponvi. Bučki narežemo na večje kose, damo v ponev in pražimo okrog 4 minute. Nato dodamo piščančjo jušno osnovo ter pesto in vse skupaj zavremo. Pustimo, da rahlo vre 20 minut.

Juho zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko maso in ji dodamo smetano. Znova jo zavremo in postrežemo v skledice. V zadnjem trenutku ji dodamo rezine prekajenega lososa.

Pečico segrejemo na 180 ºC. Jajce razžvrkljamo. Ploščice listnatega testa narežemo po želji, premažemo z jajcem in potresemo z makom. Listnato testo pečemo približno 12 minut. Grižljajčke postrežemo ob juhi. Juha je okusna tudi s kmečkim kruhom. 

sestavine

Sestavine:

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 bučki
  • 600 ml piščančje jušne osnove
  • 2 žlici pesta
  • 250 ml smetane
  • 60 g prekajenega lososa

Za pesto:

  • 75 g bazilike
  • 2 žlici pinjol
  • 50 g parmezana
  • 3 stroki česna
  • 5 žlic oljčnega olja
  • sol
  • sveže mleti poper

Za grižljajčke iz listnatega testa:

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 1 jajce
  • 100 g maka

Sorodni recepti