Bučke z meto in stopljenim maslom

Bučke z meto in stopljenim maslom

Opis

Priprava

Bučke narežemo na tanke, podolgovate diagonalne rezine.

Olje segrejemo v ponvi in ko se segreje, dodamo narezane bučke. Dodamo dva stroka zdrobljenega česna.

Bučke popečemo na obeh straneh, dokler niso zlatorjave barve.

Za marinado polovico limone narežemo na tanke rezine in jih položimo na krožnik. Dodamo dva stroka nasekljanega česna, tri vejice mete, vse začimbe in preostanek oljčnega olja.

Pečene bučke damo v posodo in jih zmešamo z marinado, dodamo ščepec sušene mete in pustimo počivati 10 minut, da se okusi premešajo.

Maslo damo v ponev, v kateri smo pred tem popekli bučke in segrevamo, dokler maslo ne dobi rahlo rjave barve (ne sme biti zažgano), odstranimo zdrobljen česen in pustimo, da se malce ohladi.

Maslo počasi vmešamo v jogurt in dodamo kapljico limoninega soka.

Iz marinade odstranimo vejice sveže mete in dodamo jogurt. Preostalo svežo meto nasekljamo in jo potresemo po vrhu.

sestavine

Sestavine

  • 2 do 3 bučke
  • 6 žličk oljčnega olja
  • 4 stroki česna
  • 1.5 limone
  • ščepec zdrobljenega čilija
  • ščepec sušene mete
  • 20 g masla
  • 150 g jogurta
  • ščepec soli in črnega popra

Sorodni recepti