Opis

Priprava:

1. Bučke narežemo na kolobarje in ocvremo na vročem olju.

2. Drobno nasekljan peteršilj pomešamo z luštrekom in meto s kuminom, poprom, medom, vinskim kisom in ribjo omako. Pomešamo in prelijemo z malo vode, dodamo žlico oljčnega olja.

3. Mešamo, dokler ne dobimo goste omake. Popramo po okusu. Ocvrte bučke prelijemo z omako. 

sestavine

Sestavine

  • 2 bučki
  • olje za praženje

Omaka

  • 2 vejici peteršilja
  • 2 vejici luštreka
  • 2 vejici mete
  • 1 žlica medu
  • 2 žlici ribje omake
  • 1 žlica vinskega kisa
  • 1 ščepec mletega kumina
  • poper v zrnu
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 žlice vode

Sorodni recepti