Bučke

Bučke

Opis

Priprava:

Čičeriko namočimo že večer prej. Namočeno čičeriko odcedimo. V lonec damo dovolj vode, da prekrije čičeriko, prižgemo ogenj, dodamo čičeriko in pustimo, da se kuha v pokritem loncu, dokler se čičerika ne zmehča.

Na ogenj damo drugi lonec in vanj damo meso, narezano na kocke. Dodamo dovolj vode, da prekrije meso, pokrijemo lonec in pustimo kuhati.

Čebulo olupimo in jo narežemo na šest kosov. Česen olupimo in ga grobo nasekljamo.

V drugi lonec damo oljčno olje in ga segrejemo. Na vroče olje damo česen in čebulo, ki ju dušimo in občasno premešamo.

Bučke narežemo na štiri dele po dolžini in vsak kos narežemo na tri rezine. Bučke dodamo čebuli in česnu ter dobro prepražimo ob mešanju. Pražene bučke prelijemo s štirimi do petimi zajemalkami vode, v kateri se kuha meso in pustimo kuhati na rahlem ognju.

Dodamo zmehčano čičeriko in meso. Dodamo slani jogurt in dobro premešamo, da se prežame z juho. Pustimo kuhati na rahlem ognju, dokler ne zavre.

Ko postane podobno gosti juhi, posujemo s sušeno meto in premešamo. Pustimo še malo kuhati.

Ko je jed kuhana, jo damo na krožnik in posujemo s še malo sušene mete.




sestavine

Sestavine

  • 1 kozarec čičerike
  • 500 g mesa
  • narezanega na kocke (teletina ali jagnjetina)
  • voda
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 1.5 čajna skodelica oljčnega olja
  • 2 bučki
  • 300 g slanega jogurta
  • 3 šepci suhe mete

Sorodni recepti