BRUSKETE S TAPENADO
Recept je iz: David Skoko
Priprava
Kruh narežemo na tanke rezine ter jih na hitro popečemo v pečici.
Premešamo vse sestavine ter jih spasiramo v namiznem mešalniku. Namaz začinimo z limonovim sokom ter po potrebi dodamo svež majaron, sol in poper.
Na zapečen kruh namažemo tapenado ter okrasimo z nasekljanim koprom.
sestavine
- Sestavine
- 500 g ržen ali črn kruh
- 250 g razkoščičene črne olive
- 50 g fileji slanih inčunov
- 50 g kapre
- 1 strok česna
- 150 g oljčnega olja
- šopek kopra
- svež majaron
- sok pol limone
- sol/poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače