Brusketa z zeleno in limono

Brusketa z zeleno in limono

Opis

Priprava

1. Čabato ali bageto razrežemo na diagonalne rezine, debele okrog centimeter in pol. Rezine popečemo, da so zlatorjave in hrustljave. To lahko naredimo v opekaču ali pa kruh pokapamo z malo oljčnega olja in ga na srednjem ognju popečemo v ponvi.

2. Tri stebelne zelene in česen damo v multipraktik in jih zmeljemo v pire, ki ga prestavimo v skledo. Drobno nasekljamo preostalo stebelno zeleno in prihranimo.

3. Preostalo olje in sok limete dodamo pireju zelene. Po okusu solimo in popramo ter vse dobro premešamo.

4. Vsak kos kruha namažemo z žlico namaza iz zelene ter za okras potresemo z drobno nasekljano zeleno.

 

Nasvet :

Odlično je, če popečeni kruh pripravimo nekaj dni vnaprej in ga pustimo v odprti posodi za pecivo, da se posuši na zraku in postane malce trši. Ko se nam zdi dovolj hrustljav, ga zapremo v neprodušno posodo, dokler ga ne uporabimo. Odlično je, če ga pripravimo za kakršnokoli večerno zabavo

sestavine

Sestavine

  • 4 velike stebelne zelene
  • 1.5 stroka česna
  • 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • 0.5 limete-sok
  • 1 bageta
  • morska sol in sveže mleti črni poper

Sorodni recepti