Brusketa z bivoljo mocarelo in solato iz koromača in bučk

Brusketa z bivoljo mocarelo in solato iz koromača in bučk

Opis

PRIPRAVA:

1. Močno segrejemo rebrasto ponev.

2. Kruh popečemo na obeh straneh tako, da dobi rebrast vzorec ponve.

3. Ko je kruh v ponvi, v skledo z lupilnikom tanko narežemo koromač in bučko.

4. Potrgamo nekaj majhnih listkov mete, večje listke natrgamo in damo v skledo.

5. Natrgamo nekaj zelenih vejic koromača in jih dodamo v skledo.

6. Dodamo tanke rezine pomaranče in sok pol limone.

7. Prilijemo malo ekstra deviškega oljčnega olja, solimo in popramo.

8. Ko je kisli kruh popečen, ga damo na krožnik.  Obe strani podrgnemo s koščkom česna in pokapamo z malo oljčnega olja.

9. Mocarelo pretrgamo na pol in damo na kruh.

10. Po vrhu naložimo solato iz koromača in bučke, pokapamo z malo ekstra deviškega oljčnega olja, potresemo z zeleni vejicami koromača in postrežemo.

11. Poleg ponudimo kozarec ohlajenega mersaulta ali belega burgundca.

 

sestavine

Sestavine

  • 1 debela rezina kislega kruha
  • 0.5 gomolja koromača
  • 0.5 majhne rumene bučke
  • 1 šopek mete
  • 0.5 pomaranče
  • 0.5 limone
  • sok
  • 1 strok česna
  • 125 g bivolje mocarele
  • sol in poper po okusu
  • ekstra deviško oljčno olje

Sorodni recepti