Brunove portugalske tortice iz jajčne kreme

Brunove portugalske tortice iz jajčne kreme

Opis

Nastavite na najvišjo možno temperaturo pečice ali vsaj na 230° C.

V posodo dajte sladkor, vodo, cimet in limono. Zavrite in pustite rahlo vreti 3 minute, nato ugasnite ogenj.

Postavite na stran, da se povsem ohladi.

Odstranite cimetovo palčko in limonino lupino iz sladkornega sirupa.

Moko in škrob premešajte v skledi, dodajte malo mleka in premešajte z rokami.

Preostalo mleko zavrite v posodi na nizkem ognju in redno mešajte.

Vrelo mleko vlijte v zmes moke in koruznega škroba ter mešajte 1 minuto.

Počasi dodajajte sladkorni sirup in mešajte.

Dodajte 4 rumenjake in 1 jajce, semena iz stroka vanilje in mešajte, dokler ne postane gladko. Postavite na stran.

Pecivo: na pomokani površini razvaljajte testo v pravokotnik dolžine 50 cm in širine 30 cm, še pomembnejše pa je, da testo razvaljate na debelino 1 mm.

Pravokotnik iz testa, ki je razprostrt pred vami, začnite natančno in čim bolj čvrsto zvijati, vmes pa ga mažite z vodo od desne proti levi, da tako oblikujete kratko rolico.

Lahko uporabljate posamezne kovinske nastavke za tortice ali pekač za kolačke, koščke testa položite v nastavke in z mokrim palcem in krožnim gibanjem razporedite testo po nastavkih. Tako bo testo prekrilo celoten nastavek. Poskrbite, da v testu ni luknjic.

Napolnite z jajčno kremo skoraj do vrha.

Pecite 20 minut, da bo vrh kreme videti rahlo popečen.

Za sijoč videz uporabite razpršilo z vodo, ki jo poškropite po torticah takoj, ko jih vzamete iz pečice.

Pustite, da se malo ohladijo, jajčna krema pa bo ostala stopljena

Nastavite na najvišjo možno temperaturo pečice ali vsaj na 230° C.

V posodo dajte sladkor, vodo, cimet in limono. Zavrite in pustite rahlo vreti 3 minute, nato ugasnite ogenj.

Postavite na stran, da se povsem ohladi.

Odstranite cimetovo palčko in limonino lupino iz sladkornega sirupa.

Moko in škrob premešajte v skledi, dodajte malo mleka in premešajte z rokami.

Preostalo mleko zavrite v posodi na nizkem ognju in redno mešajte.

Vrelo mleko vlijte v zmes moke in koruznega škroba ter mešajte 1 minuto.

Počasi dodajajte sladkorni sirup in mešajte.

Dodajte 4 rumenjake in 1 jajce, semena iz stroka vanilje in mešajte, dokler ne postane gladko. Postavite na stran.

Pecivo: na pomokani površini razvaljajte testo v pravokotnik dolžine 50 cm in širine 30 cm, še pomembnejše pa je, da testo razvaljate na debelino 1 mm.

Pravokotnik iz testa, ki je razprostrt pred vami, začnite natančno in čim bolj čvrsto zvijati, vmes pa ga mažite z vodo od desne proti levi, da tako oblikujete kratko rolico.

Lahko uporabljate posamezne kovinske nastavke za tortice ali pekač za kolačke, koščke testa položite v nastavke in z mokrim palcem in krožnim gibanjem razporedite testo po nastavkih. Tako bo testo prekrilo celoten nastavek. Poskrbite, da v testu ni luknjic.

Napolnite z jajčno kremo skoraj do vrha.

Pecite 20 minut, da bo vrh kreme videti rahlo popečen.

Za sijoč videz uporabite razpršilo z vodo, ki jo poškropite po torticah takoj, ko jih vzamete iz pečice.

Pustite, da se malo ohladijo, jajčna krema pa bo ostala stopljena

sestavine

Nadev iz jajčne kreme:

  • 250 g navadne moke
  • 12 g koruznega škroba
  • sladkorni sirup
  • 300 ml mleka
  • 4 rumenjaki
  • 1 jajce
  • semena vanilje iz stroka

Sladkorni sirup:

  • 250 g sladkorja v prahu
  • 250 ml vode
  • 1 cimetova palčka
  • 0.5 limone

Testo:

  • 300 g listnatega testa