Brokoli, omaka iz modrega sira in piščanec

Brokoli, omaka iz modrega sira in piščanec

Opis

Priprava

Brokoli operemo in narežemo. Skuhamo ga, toda pazimo, da ni premehek, le toliko, da ga zlahka prebodemo z nožem.

Piščanca pustimo nekaj časa na sobni temperaturi. Popečemo ga v ponvi na maslu. Začinimo s soljo in z belim poprom. Pečemo, dokler ni dobro pečen. Preložimo na krožnik.

Kuhani brokoli damo v ponev, v kateri se je pekel piščanec. Dodamo smetano in beli poper. Okus zaokrožimo s sirom s plemenito plesnijo. Zmešamo in postrežemo ob piščancu.

sestavine

Sestavine

  • 400 g zrezkov iz piščančjih prsi
  • 250 g brokolija
  • maslo za peko
  • sol in beli poper
  • 3 dl smetane
  • 50 g sira s plemenito plesnijo

Sorodni recepti