BRODET BREZ KOSTI
Recept je iz: David Skoko
Priprava
Polento damo v mrzlo vodo in jo skuhamo po navodilih.
Medtem ko se polenta kuha, zakuhamo vodo za jušno osnovo in damo kuhati gomoljno zelenjavo ter čebulo.
Skuhano polento prelijemo v kalup in ohladimo.
Ribe filiramo in odstranimo kosti. Fileje zložimo v posodo. Kosti in glave vržemo v osnovo.
Pri filejih s pinceto odstranimo preostale kosti, posolimo in pokapljamo z malo kisa. Čebulo narežemo in popražimo na oljčnem olju. Narežemo sipe. Narezane sipe dodamo k čebuli in pražimo, dokler ne postekleni. V osnovo damo zvezdnati janež, pelate in par lovorovih listov, poper ter vejico rožmarina. Mešamo, dokler ne postane lepljivo, in zalijemo z vinom. Dodamo čili. Pokrijemo. Zalijemo z osnovo.
Posušene fileje pomokamo in na hitro popražimo.
V brodet dodamo fileje in kuhamo 10 do 15 minut. Lonec samo občasno potresemo.
Polento narežemo, popečemo na ponvi za žar in postrežemo zraven brodeta.
sestavine
- Sestavine
- 1.5 kg mešanih rib
- 200 g sipe
- 3 večje čebule
- 250 g pelati
- 1 čili
- 100 ml belega vina
- 250 g polente
- sol in poper
- 1 dl vinski kis
- 2 lovorova lista
- zelena
- peteršilj + korenina
- korenček
- zvezdnati janež
- 100 g ostre moke
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo