Priprava

Polento damo v mrzlo vodo in jo skuhamo po navodilih.

Medtem ko se polenta kuha, zakuhamo vodo za jušno osnovo in damo kuhati gomoljno zelenjavo ter čebulo.

Skuhano polento prelijemo v kalup in ohladimo.

 

Ribe filiramo in odstranimo kosti. Fileje zložimo v posodo. Kosti in glave vržemo v osnovo.

 

Pri filejih s pinceto odstranimo preostale kosti, posolimo in pokapljamo z malo kisa. Čebulo narežemo in popražimo na oljčnem olju. Narežemo sipe. Narezane sipe dodamo k čebuli in pražimo, dokler ne postekleni. V osnovo damo zvezdnati janež, pelate in par lovorovih listov, poper ter vejico rožmarina. Mešamo, dokler ne postane lepljivo, in zalijemo z vinom. Dodamo čili. Pokrijemo. Zalijemo z osnovo.

 

Posušene fileje pomokamo in na hitro popražimo.

V brodet dodamo fileje in kuhamo 10 do 15 minut. Lonec samo občasno potresemo.

 

Polento narežemo, popečemo na ponvi za žar in postrežemo zraven brodeta.

sestavine

  • Sestavine
  • 1.5 kg mešanih rib
  • 200 g sipe
  • 3 večje čebule
  • 250 g pelati
  • 1 čili
  • 100 ml belega vina
  • 250 g polente
  • sol in poper
  • 1 dl vinski kis
  • 2 lovorova lista
  • zelena
  • peteršilj + korenina
  • korenček
  • zvezdnati janež
  • 100 g ostre moke

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse