Opis

Brioš “Bostok”

Priprava

Priprava:

  1. Za sirup segrejte vodo, sladkor, mandljevo moko in mandljev ekstrakt. Sirup ohladite.
  2. Za mandljevo kremo v skledo dodajte obe vrsti moke, sladkor v prahu, škrob in sol. Premešajte s široko lopatko. Dodajte maslo in vaniljev ekstrakt ter eno minuto stepajte pri srednji hitrosti. Potem dodajte eno jajce. Stepajte, da nastane kompaktna zmes. Na koncu dodajte rum. Prestavite v manjšo skledo in postavite v hladilnik.
  3. Pečico segrejte na 180 C. Kose brioša na eni strani premažite z ohlajenim sirupom. Premažite z debelo plastjo mandljeve kreme in potresite z mandlji v lističih. Razporedite jih na pekač s papirjem za peko. Na koncu potresite s sladkorjem v prahu. Pecite 10-12 minut.

Nasvet:

Preostanek kreme imate lahko v zamrzovalniku do dva meseca in ga uporabite za druge recepte.

*Pecite v pečici brez ventilacije.

sestavine

  • 4 debeli kosi brioša (starega)
  • mandlji v lističih za posipanje
  • sladkor v prahu za posipanje

sirup:

  • 125 g vode
  • 125 g kristalnega sladkorja
  • 13 g mandljeve moke
  • 2 kapljici mandljevega ekstrakta

Mandljeva krema:

  • 100 g mandljeve moke
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 3 g koruznega škroba
  • 3 g moke
  • 100 g omehčanega masla
  • 1 g soli
  • 3 g vaniljevega ekstrakta
  • 1 jajce (veliko)
  • 20 g temnega ruma (ali ekstrakt)

Sorodni recepti