Opis

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Maslo s sladkorjem in vaniljo stepemo v penasto kremo. Dodamo jajca, nato pa še moko s pecilnim praškom. Testo damo v model za torto, ki je prekrit s peki papirjem in pečemo 25 do 30 minut.

2. Zmešamo suhe sestavine za preliv in dodamo kavo ter konjak. Ohlajeni kolač prebodemo z vilicami in ga polijemo s prelivom.

3. Dobro premešamo smetano, sladkor in vaniljo. Okrasimo s sladko smetano, na koncu pa potresemo še kokosovo moko in zrna kave.

sestavine

  • 125 g kravjega mleka
  • 125 g sladkorja
  • 2 vanilji
  • 3 jajca
  • 125 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška

Preliv

  • 250 ml močne kave
  • 2 žlici kakava
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 žlici konjaka

Okras

  • 200 g sladke smetane
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vanilja
  • Kokosova moka
  • kavna zrna za posip

Sorodni recepti