Opis

Temperaturo pečice nastavite na 160° C.

Segrejte 4 žlice olivnega olja v večji plitvi posodi. Dodajte čebulo in pražite na zmernem ognju, dokler ne pozlati. Dodajte še 500 ml vode in zmanjšajte ogenj, vse skupaj naj se kuha 20 minut, dokler voda v celoti ne izpari, kar izvleče iz čebule naravno sladkost.

Jajčevec prerežite po dolžini in ga narežite na 1 cm debele kocke. Bučko narežite na 1 cm debel kolutke.

Segrejte 4 žlice olivnega olja v drugi posodi ter koščke jajčevca in bučke enakomerno razporedite po njej, da rahlo potemnijo. Postavite na stran. Po potrebi dodajte še malo olja, saj lahko jajčevec posrka veliko vode.

Paradižnik narežite na pol in ga dodajte mehki čebulni omaki, dobro začinite in kuhajte 10 minut z zaprto pokrovko.

Čebuli in paradižnikom dodajte fižol vrste flažolet in beli fižol. Nato pa dodajte še koščke bučke in jajčevca.

V ponvi stopite maslo z eno žlico olivnega olja.

Narežite korenje v dolge tanke trakove s pomočjo lupilca za zelenjavo. Navlažite ga v maslu in olju in trakove korenja poljubno polagajte na enolončnico.

Peso narežite na 1 cm debele kolutke in jih v ponvi rahlo pražite, da se zmehčajo. Kolutke pese razporedite med trakove korenja. Posujte s timijanovimi listi.

Gosto enolončnico pecite 45 minut ali eno uro in postrezite.
Temperaturo pečice nastavite na 160° C.

Segrejte 4 žlice olivnega olja v večji plitvi posodi. Dodajte čebulo in pražite na zmernem ognju, dokler ne pozlati. Dodajte še 500 ml vode in zmanjšajte ogenj, vse skupaj naj se kuha 20 minut, dokler voda v celoti ne izpari, kar izvleče iz čebule naravno sladkost. 

Jajčevec prerežite po dolžini in ga narežite na 1 cm debele kocke. Bučko narežite na 1 cm debel kolutke. 

Segrejte 4 žlice olivnega olja v drugi posodi ter koščke jajčevca in bučke enakomerno razporedite po njej, da rahlo potemnijo. Postavite na stran. Po potrebi dodajte še malo olja, saj lahko jajčevec posrka veliko vode. 

Paradižnik narežite na pol in ga dodajte mehki čebulni omaki, dobro začinite in kuhajte 10 minut z zaprto pokrovko. 

Čebuli in paradižnikom dodajte fižol vrste flažolet in beli fižol. Nato pa dodajte še koščke bučke in jajčevca.  

V ponvi stopite maslo z eno žlico olivnega olja. 

Narežite korenje v dolge tanke trakove s pomočjo lupilca za zelenjavo. Navlažite ga v maslu in olju in trakove korenja poljubno polagajte na enolončnico. 

Peso narežite na 1 cm debele kolutke in jih v ponvi rahlo pražite, da se zmehčajo. Kolutke pese razporedite med trakove korenja. Posujte s timijanovimi listi. 

Gosto enolončnico pecite 45 minut ali eno uro in postrezite. 

sestavine

Sestavine

  • 4 srednje velike čebule
  • 8 žlic oljčnega olja
  • 500 ml vode
  • 1 jajčevec
  • 1 zelena bučka
  • 800 g paradižnikov
  • 400 g konzerva fižola vrste flažolet
  • 400 g konzerva belega fižola
  • 1 veliko korenje
  • 50 g masla
  • 2 kuhani pesi
  • 6 timijanovih vejic

Sorodni recepti