BRANCIN V ŠKRNICLJU

BRANCIN V ŠKRNICLJU

Opis

Priprava

 

Brancina očistimo in dobro posušimo s kuhinjsko krpo. Bučke in korenje narežemo, dodamo paradižnik, posolimo in popopramo. Ribo zarežemo in v vdolbine dodamo rezine limone in čebule.Solimo, popramo in v trebušno votlino dodamo malo masla. Ribo damo v vrečko za peko in dodamo na palčke narezano zelenjavo. Dodamo oljčno olje, vejico rožmarina in zalijemo z belim vinom. Vrečki zapremo in pečemo 12 minut pri 200ºC.

 

Serviramo direktno iz vrečke za peko na krožnik.

sestavine

Sestavine

  • 1 kg brancina
  • 1 limona
  • 2 stroka česen
  • 1 šopek peteršilja
  • 4 mladi korenčki
  • 200 g češnjev paradižnik
  • 2 bučki
  • 1 čebula srebrnjak
  • sol/poper
  • 2 vejica rožmarina
  • 100 g maslo
  • 100 ml vino
  • 2 vrečki za peko

Sorodni recepti