BRANCIN V ŠKRNICLJU
Recept je iz: David Skoko
Priprava
Brancina očistimo in dobro posušimo s kuhinjsko krpo. Bučke in korenje narežemo, dodamo paradižnik, posolimo in popopramo. Ribo zarežemo in v vdolbine dodamo rezine limone in čebule.Solimo, popramo in v trebušno votlino dodamo malo masla. Ribo damo v vrečko za peko in dodamo na palčke narezano zelenjavo. Dodamo oljčno olje, vejico rožmarina in zalijemo z belim vinom. Vrečki zapremo in pečemo 12 minut pri 200ºC.
Serviramo direktno iz vrečke za peko na krožnik.
sestavine
- Sestavine
- 1 kg brancina
- 1 limona
- 2 stroka česen
- 1 šopek peteršilja
- 4 mladi korenčki
- 200 g češnjev paradižnik
- 2 bučki
- 1 čebula srebrnjak
- sol/poper
- 2 vejica rožmarina
- 100 g maslo
- 100 ml vino
- 2 vrečki za peko
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo