Brancin v mleku z omako iz oliv
Recept je iz: Gabriele Sponza

Priprava:
1. Odstranimo kožo s filetov, nato ju položimo na prozorno folijo, nanju položimo liste bazilike in ju ovijemo.
2. V loncu segrejemo mleko, čebulo, česen in lovorov list.
3. Ovita fileta položimo v mleko, ki vre, in ju kuhamo.
4. Za omako iz črnih oliv drobno nasekljamo olive in rdeče paprike.
5. Dodamo oljčno olje in naredimo pire.
6. Ribi vzamemo iz mleka in ju položimo na krožnik za postrežbo.
7. Dodamo pire iz oliv, vse potresemo s peteršiljem in postrežemo.
Priloga: Radičeva solata s sojinimi kalčki
sestavine
- 2 fileta brancina s kožo 4 kozarci mleka 0.5 vejice bazilike 1 čebula 2 stroka česna 2 lovorova lista 4 vejice peteršilja 0.5 skodelice oljčnega olja 1 kozarec razkoščičenih oliv 3 rdeče paprike za polnjenje 1 žlička soli 1 žlička svežega črnega popra
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo