Brancin v mleku z omako iz oliv

Priprava:

1. Odstranimo kožo s filetov, nato ju položimo na prozorno folijo, nanju položimo liste bazilike in ju ovijemo.

2. V loncu segrejemo mleko, čebulo, česen in lovorov list.

3. Ovita fileta položimo v mleko, ki vre, in ju kuhamo.

4. Za omako iz črnih oliv drobno nasekljamo olive in rdeče paprike.

5. Dodamo oljčno olje in naredimo pire.

6. Ribi vzamemo iz mleka in ju položimo na krožnik za postrežbo.

7. Dodamo pire iz oliv, vse potresemo s peteršiljem in postrežemo.

Priloga: Radičeva solata s sojinimi kalčki

sestavine

  • 2 fileta brancina s kožo 4 kozarci mleka 0.5 vejice bazilike 1 čebula 2 stroka česna 2 lovorova lista 4 vejice peteršilja 0.5 skodelice oljčnega olja 1 kozarec razkoščičenih oliv 3 rdeče paprike za polnjenje 1 žlička soli 1 žlička svežega črnega popra

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse