Brancin v bananinem listu

Brancin v bananinem listu

Opis

Priprava:

Pečico segrejemo na 220 °C. Ribi odstranimo luske in drobovino. Česen drobno narežemo. Limeto izcedimo. Zmešamo česen, limetin sok, sol in poper ter z dobljeno zmesjo namažemo notranjost ribe. Nato jo pustimo počivati vsaj eno uro. 

Narežemo čebulo, naribamo korenje in nasekljamo koriander. Paradižnik blanširamo in narežemo na kockice. V suhi ponvi popražimo manioko. V visoki ponvi na maslu popražimo čebulo, korenje in paradižnik. Dodamo koriander in začinimo s soljo. Dodamo manioko in jušno osnovo ter dobro premešamo.

Z zmesjo nadevamo ribo in jo zašijemo z iglo in nitjo. Bananin list namažemo z oljem in vanj zavijemo ribo. Zavitek položimo na pekač ali v ognjevarno posodo.

Vse damo v pečico in pečemo približno 1 uro.

Postrežemo s pečenim krompirjem.


Priprava:

Pečico segrejemo na 220 °C. Ribi odstranimo luske in drobovino. Česen drobno narežemo. Limeto izcedimo. Zmešamo česen, limetin sok, sol in poper ter z dobljeno zmesjo namažemo notranjost ribe. Nato jo pustimo počivati vsaj eno uro. 

Narežemo čebulo, naribamo korenje in nasekljamo koriander. Paradižnik blanširamo in narežemo na kockice. V suhi ponvi popražimo manioko. V visoki ponvi na maslu popražimo čebulo, korenje in paradižnik. Dodamo koriander in začinimo s soljo. Dodamo manioko in jušno osnovo ter dobro premešamo.

Z zmesjo nadevamo ribo in jo zašijemo z iglo in nitjo. Bananin list namažemo z oljem in vanj zavijemo ribo. Zavitek položimo na pekač ali v ognjevarno posodo.

Vse damo v pečico in pečemo približno 1 uro.

Postrežemo s pečenim krompirjem.

sestavine

Sestavine:

  • 1 kg brancina
  • 2 stroka česna
  • 1 limeta
  • 2 čebuli
  • 2 korenčka
  • 2 paradižnika
  • 4 vejice koriandra
  • 250 ml manioke
  • 500 ml ribje jušne osnove
  • 1 zavojček bananinih listov
  • olje
  • maslo
  • sol
  • sveže mleti poper

Dodatne potrebščine:

  • igla in nit

Sorodni recepti