Brancin in panceta
Recept je iz: Nathan Outlaw
Priprava:
Riba
1. Ribi odstranimo luske in drobovje.
2. Odrežemo glavo in se prepričamo, da nima več lusk.
3. Filetiramo ribo. Zarežemo vse do dna. S prsti sproti otipamo kosti. Nato to ponovimo v drugo smer in odrežemo rep.
4. Če je ostala še kakšna koščica, jo odstranimo s pinceto. Ribo umaknemo.
Omaka
5. Za omako k ribi olupimo in nasekljamo čebulo ter česen.
6. Čebulo, česen in panceto damo v ponev.
7. Ko je panceta zlato rumene barve in je čebula mehka, vlijemo kislo smetano.
8. Pustimo na ognju, dokler se omaka ne zgosti, nato ponev odstavimo.
Bučkini cvetovi
9. Za nadev bučkinih cvetov zmešamo svetlo in temno meso rakovice. Dobro premešamo in se prepričamo, da v njem ni več lupine.
10. Nasekljamo pehtran, peteršilj, origano in drobnjak. Dodamo jih mesu rakovice.
11. Cvetove previdno odrežemo od bučk. Z žlico jih nadevamo z mešanico mesa rakovice in začimb. Previdno zavijemo vrhove cvetov, da dobimo majhne paketke. Damo jih v parni lonec.
12. Stročjemu grahu odrežemo konce, bučke narežemo in obe zelenjavi damo v parni lonec. Štiri minute kuhamo na pari.
13. V srednje vroči ponvi spečemo ribo. Fileti naj bodo čim bolj obteženi. Nanje lahko položimo krožnik ali pa jih večkrat potlačimo z vilicami.
14. Kuhano zelenjavo damo v omako in tako postrežemo.
15. Na omako položimo ribji filet s kožo navzgor. Pokapamo z malo oljčnega olja in limonovega soka. Na koncu krožnik okrasimo s polnjenimi bučkinimi cvetovi, ki jih razvrstimo po robu.
sestavine
- 1 filetiran brancin 1 čebula 3 stroki česna 4 rezine pancete 300 ml goste sladke smetane 7 bučk s cvetovi 1 kuhana rakovica majhen šopek svežega pehtrana majhen šopek svežega drobnjaka majhen šopek svežega peteršilja majhen šopek svežega pehtrana 20 strokov stročjega graha / sladkornega graha portulak oljčno olje limonov sok
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo