Priprava:

Riba

1.    Ribi odstranimo luske in drobovje.

2.    Odrežemo glavo in se prepričamo, da nima več lusk.

3.    Filetiramo ribo. Zarežemo vse do dna. S prsti sproti otipamo kosti. Nato to ponovimo v drugo smer in odrežemo rep.

4.    Če je ostala še kakšna koščica, jo odstranimo s pinceto. Ribo umaknemo.

Omaka

5.    Za omako k ribi olupimo in nasekljamo čebulo ter česen.

6.    Čebulo, česen in panceto damo v ponev.

7.    Ko je panceta zlato rumene barve in je čebula mehka, vlijemo kislo smetano.

8.    Pustimo na ognju, dokler se omaka ne zgosti, nato ponev odstavimo.

Bučkini cvetovi

9. Za nadev bučkinih cvetov zmešamo svetlo in temno meso rakovice. Dobro premešamo in se prepričamo, da v njem ni več lupine.

10. Nasekljamo pehtran, peteršilj, origano in drobnjak. Dodamo jih mesu rakovice.

11. Cvetove previdno odrežemo od bučk. Z žlico jih nadevamo z mešanico mesa rakovice in začimb. Previdno zavijemo vrhove cvetov, da dobimo majhne paketke. Damo jih v parni lonec.

12. Stročjemu grahu odrežemo konce, bučke narežemo in obe zelenjavi damo v parni lonec. Štiri minute kuhamo na pari.

13. V srednje vroči ponvi spečemo ribo. Fileti naj bodo čim bolj obteženi. Nanje lahko položimo krožnik ali pa jih večkrat potlačimo z vilicami.

14. Kuhano zelenjavo damo v omako in tako postrežemo. 

15. Na omako položimo ribji filet s kožo navzgor. Pokapamo z malo oljčnega olja in limonovega soka. Na koncu krožnik okrasimo s polnjenimi bučkinimi cvetovi, ki jih razvrstimo po robu. 

 

 

 

sestavine

  • 1 filetiran brancin 1 čebula 3 stroki česna 4 rezine pancete 300 ml goste sladke smetane 7 bučk s cvetovi 1 kuhana rakovica majhen šopek svežega pehtrana majhen šopek svežega drobnjaka majhen šopek svežega peteršilja majhen šopek svežega pehtrana 20 strokov stročjega graha / sladkornega graha portulak oljčno olje limonov sok

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse