Bradač v pivskem testu s paradižnikovim kečapom
Recept je iz: Nathan Outlaw
Priprava:
Paradižnikov kečap
1. V srednje vroči ponvi na oljčnem olju prepražimo čebulo, česen in zeleni čili. Zelenjava naj se zmehča, ne porjavi.
2. Po 3-4 minutah dodamo nasekljan paradižnik; pustimo, da se zgosti..
3. V zgoščeno omako dodamo sladkor in rdeči vinski kis.
4. Zlijemo v sekljalnik in meljemo, dokler ne dobimo gladke omake. Pomembno je, da omako dovolj reduciramo, preden zmeljemo sestavine, sicer ne bo gosta kot kečap.
Pivsko testo
5. V veliki posodi zmešamo moko, sol, suhi kvas, sladkor in pivo. Dobro stepemo in pustimo počivati deset minut.
6. Filete povaljamo v testu in jih ocvremo do zlato rumene barve.
7. Ponudimo s kečapom kot pomako in narezanim svežim paradižnikom, pokapanim z oljčnim oljem.sestavine
- Paradižnikov kečap2 rdeči čebuli 3 stroki česna 1 zeleni čili oljčno olje 8 paradižnikov 1 žlica kristalnega sladkorja 2 žlici rdečega vinskega kisaPivsko testo250 g moke 5 g suhega kvasa 0.5 žlice sladkorja 350 ml piva 0.5 žlice soliRiba4 filetirani bradači sol
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo