Opis

Priprava:

Paradižnikov kečap

1. V srednje vroči ponvi na oljčnem olju prepražimo čebulo, česen in zeleni čili. Zelenjava naj se zmehča, ne porjavi.

2. Po 3-4 minutah dodamo nasekljan paradižnik; pustimo, da se zgosti..

3. V zgoščeno omako dodamo sladkor in rdeči vinski kis. 

4. Zlijemo v sekljalnik in meljemo, dokler ne dobimo gladke omake. Pomembno je, da omako dovolj reduciramo, preden zmeljemo sestavine, sicer ne bo gosta kot kečap.

Pivsko testo

5. V veliki posodi zmešamo moko, sol, suhi kvas, sladkor in pivo. Dobro stepemo in pustimo počivati deset minut.

6. Filete povaljamo v testu in jih ocvremo do zlato rumene barve.

7. Ponudimo s kečapom kot pomako in narezanim svežim paradižnikom, pokapanim z oljčnim oljem.

sestavine

Paradižnikov kečap

  • 2 rdeči čebuli
  • 3 stroki česna
  • 1 zeleni čili
  • oljčno olje
  • 8 paradižnikov
  • 1 žlica kristalnega sladkorja
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa

Pivsko testo

  • 250 g moke
  • 5 g suhega kvasa
  • 0.5 žlice sladkorja
  • 350 ml piva
  • 0.5 žlice soli

Riba

  • 4 filetirani bradači
  • sol

Sorodni recepti