Priprava:

Paradižnikov kečap

1. V srednje vroči ponvi na oljčnem olju prepražimo čebulo, česen in zeleni čili. Zelenjava naj se zmehča, ne porjavi.

2. Po 3-4 minutah dodamo nasekljan paradižnik; pustimo, da se zgosti..

3. V zgoščeno omako dodamo sladkor in rdeči vinski kis. 

4. Zlijemo v sekljalnik in meljemo, dokler ne dobimo gladke omake. Pomembno je, da omako dovolj reduciramo, preden zmeljemo sestavine, sicer ne bo gosta kot kečap.

Pivsko testo

5. V veliki posodi zmešamo moko, sol, suhi kvas, sladkor in pivo. Dobro stepemo in pustimo počivati deset minut.

6. Filete povaljamo v testu in jih ocvremo do zlato rumene barve.

7. Ponudimo s kečapom kot pomako in narezanim svežim paradižnikom, pokapanim z oljčnim oljem.

sestavine

  • Paradižnikov kečap2 rdeči čebuli 3 stroki česna 1 zeleni čili oljčno olje 8 paradižnikov 1 žlica kristalnega sladkorja 2 žlici rdečega vinskega kisaPivsko testo250 g moke 5 g suhega kvasa 0.5 žlice sladkorja 350 ml piva 0.5 žlice soliRiba4 filetirani bradači sol

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse