Božične jelkice

Način priprave:

1. Maslo in sladkor zamešamo v lepo kremo, nato pa eno za drugim dodamo jajca in pomarančno lupino.

2. Moko presejemo s pecilnim praškom in vaniljo ter dodamo v masleno zmes. Premešamo z žlico, na koncu pa dodamo orehe in suho sadje.

3. Iz papirja za peko oblikujemo tulce. Velikost je odvisna le od tega, kako velike jelke hočemo. Pritrdimo jih s spenjalnikom, da se ne odvijejo.

4. Manjše posode ali modle napolnimo z moko in vanjo zabodemo tulce z vrhom navzdol. Naj opomnim, da morajo posodice biti ustrezne za peko.

5. 2/3 vsakega tulca napolnimo s testom in spečemo v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.

6. S kolačkov odstranimo papir.

7. Z nožem zravnamo vsako jelkico.

8. Kolačke premažemo z belo čokolado in povaljamo v surovih pistacijah.

9. Zložimo jih na krožnik, posut s sladkorjem v prahu. Vrhove okrasimo tako, da pokapamo malo bele čokolade, naredimo okrase iz obarvanega sladkorja in potresemo s sladkorjem v prahu za „snežni“ učinek.

sestavine

  • Za testo120 g zmehčanega masla 12 žlic sladkorja v prahu 3 jajca 14 žlic moke 10 g pecilnega praška 1 vanilija 1 kavna skodelica zdrobljenih orehov 1 kavna skodelica suhega sadja 0.5 nastrgane lupine pomarančeZa okras stopljena bela čokolada surove pistacije obarvani sladkor drobni bomboni sladkor v prahu

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse