Božične jelkice
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

Način priprave:
1. Maslo in sladkor zamešamo v lepo kremo, nato pa eno za drugim dodamo jajca in pomarančno lupino.
2. Moko presejemo s pecilnim praškom in vaniljo ter dodamo v masleno zmes. Premešamo z žlico, na koncu pa dodamo orehe in suho sadje.
3. Iz papirja za peko oblikujemo tulce. Velikost je odvisna le od tega, kako velike jelke hočemo. Pritrdimo jih s spenjalnikom, da se ne odvijejo.
4. Manjše posode ali modle napolnimo z moko in vanjo zabodemo tulce z vrhom navzdol. Naj opomnim, da morajo posodice biti ustrezne za peko.
5. 2/3 vsakega tulca napolnimo s testom in spečemo v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.
6. S kolačkov odstranimo papir.
7. Z nožem zravnamo vsako jelkico.
8. Kolačke premažemo z belo čokolado in povaljamo v surovih pistacijah.
9. Zložimo jih na krožnik, posut s sladkorjem v prahu. Vrhove okrasimo tako, da pokapamo malo bele čokolade, naredimo okrase iz obarvanega sladkorja in potresemo s sladkorjem v prahu za „snežni“ učinek.
sestavine
- Za testo120 g zmehčanega masla 12 žlic sladkorja v prahu 3 jajca 14 žlic moke 10 g pecilnega praška 1 vanilija 1 kavna skodelica zdrobljenih orehov 1 kavna skodelica suhega sadja 0.5 nastrgane lupine pomarančeZa okras stopljena bela čokolada surove pistacije obarvani sladkor drobni bomboni sladkor v prahu
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem