Opis

Način priprave:

1. Maslo in sladkor zamešamo v lepo kremo, nato pa eno za drugim dodamo jajca in pomarančno lupino.

2. Moko presejemo s pecilnim praškom in vaniljo ter dodamo v masleno zmes. Premešamo z žlico, na koncu pa dodamo orehe in suho sadje.

3. Iz papirja za peko oblikujemo tulce. Velikost je odvisna le od tega, kako velike jelke hočemo. Pritrdimo jih s spenjalnikom, da se ne odvijejo.

4. Manjše posode ali modle napolnimo z moko in vanjo zabodemo tulce z vrhom navzdol. Naj opomnim, da morajo posodice biti ustrezne za peko.

5. 2/3 vsakega tulca napolnimo s testom in spečemo v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.

6. S kolačkov odstranimo papir.

7. Z nožem zravnamo vsako jelkico.

8. Kolačke premažemo z belo čokolado in povaljamo v surovih pistacijah.

9. Zložimo jih na krožnik, posut s sladkorjem v prahu. Vrhove okrasimo tako, da pokapamo malo bele čokolade, naredimo okrase iz obarvanega sladkorja in potresemo s sladkorjem v prahu za „snežni“ učinek.

sestavine

Za testo

  • 120 g zmehčanega masla
  • 12 žlic sladkorja v prahu
  • 3 jajca
  • 14 žlic moke
  • 10 g pecilnega praška
  • 1 vanilija
  • 1 kavna skodelica zdrobljenih orehov
  • 1 kavna skodelica suhega sadja
  • 0.5 nastrgane lupine pomaranče

Za okras

  • stopljena bela čokolada
  • surove pistacije
  • obarvani sladkor
  • drobni bomboni
  • sladkor v prahu

Sorodni recepti