Opis

Priprava:


Pečico segrejemo na 180 ºC. Premešamo polnozrnato moko, ovsene kosmiče, obe vrsti sladkorja, pecilni prašek in cimet. Uporabimo metlico.
V drugi skledi zmešamo jajca, sončnično olje in mleko. Obe mešanici damo v multipraktik in mešamo pri nizki hitrosti, dokler ne dobimo gladke zmesi. Vmešamo borovnice. Vdolbine pekača za mafine obložimo s papirnatimi skodelicami in jih do ¾ napolnimo s testom. Pečemo okrog 25 minut.

V multipraktik damo zmehčano maslo, sladkor v prahu in vaniljo. Stepamo, dokler ni krema penasta in rahla. To traja vsaj deset minut. Če nimamo multipraktika, uporabimo mešalnik. Z lopatko vmešamo kremni sir. Dodajamo ga postopoma in kremo mešamo, dokler ni enakomerna in gladka. Na vsako tortico damo kupček kreme in jo okrasimo z borovnicami.

 

 

 

 

 

 

sestavine

Za tortice

  • 200 g polnozrnate moke
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 120 g sladkorja
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 ščepec mletega cimeta
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 180 g sončničnega olja
  • 225 ml mleka
  • 250 g borovnic

Za kremo

  • 200 g masla pri sobni temperaturi
  • 200 g sladkorja v prahu
  • sredica vanilijevega stroka
  • 200 g kremnega sira pri sobni temperaturi
  • 250 g borovnic