Priprava:


Pečico segrejemo na 180 ºC. Premešamo polnozrnato moko, ovsene kosmiče, obe vrsti sladkorja, pecilni prašek in cimet. Uporabimo metlico.
V drugi skledi zmešamo jajca, sončnično olje in mleko. Obe mešanici damo v multipraktik in mešamo pri nizki hitrosti, dokler ne dobimo gladke zmesi. Vmešamo borovnice. Vdolbine pekača za mafine obložimo s papirnatimi skodelicami in jih do ¾ napolnimo s testom. Pečemo okrog 25 minut.

V multipraktik damo zmehčano maslo, sladkor v prahu in vaniljo. Stepamo, dokler ni krema penasta in rahla. To traja vsaj deset minut. Če nimamo multipraktika, uporabimo mešalnik. Z lopatko vmešamo kremni sir. Dodajamo ga postopoma in kremo mešamo, dokler ni enakomerna in gladka. Na vsako tortico damo kupček kreme in jo okrasimo z borovnicami.

 

 

 

 

 

 

sestavine

  • Za tortice200 g polnozrnate moke 50 g ovsenih kosmičev 120 g sladkorja 100 g rjavega sladkorja 1 ščepec mletega cimeta 1 žlica pecilnega praška 2 jajci 180 g sončničnega olja 225 ml mleka 250 g borovnicZa kremo200 g masla pri sobni temperaturi 200 g sladkorja v prahu sredica vanilijevega stroka 200 g kremnega sira pri sobni temperaturi 250 g borovnic

Priprava