Bomboni s kavnim likerjem
Recept je iz: Rudolph van Veen
Priprava:
Ganache s kavnim likerjem
Sladkor po malem karameliziramo. Karamelu dodamo smetano in žlico glukoznega sirupa (z mokro žlico). Pokuhamo, da dobimo enakomerno zmes. Lonec odstavimo z ognja. Dodamo kavni liker in viski ter dobro premešamo. Karamel skozi cedilo zlijemo na čokolado. Ganache pustimo, da se malo ohladi in ga nadevamo v dresirno vrečko.
Cepljenje čokolade
Čokolado narežemo. Dve tretjini je stopimo na vodni kopeli. Umešamo preostalo narezano čokolado, dokler se povsem ne stopi.
Oblaganje modla za bombone
Model segrejemo na približno 27 °C, denimo s sušilcem za lase. Ne sme biti toplejši od čokolade. Cepljeno čokolado zlijemo v model in ga držimo poševno, da čokolada steče povsod. S paletnim nožem potrkamo po modlu, da odvečna čokolada steče ven. Vrh modla dobro očistimo. Model z odprto stranjo navzdol položimo na kos papirja za peko. Pustimo ga približno pol ure, da se čokolada v njem strdi. Odvečno čokolado postrgamo s paletnim nožem.
Polnjenje bombonov
Model napolnimo z ganachem do približno 2 milimetrov pod robom. Ganache ne sme biti pretopel. Napolnjen model pustimo nekaj ur, da se ohladi in se ganache povsem strdi.
Zaključni korak
Majhno količino čokolade nanesemo na model in odvečno odstranimo. Model postavimo v hladilnik za 10 minut, nato pa še za pol ure v hladen prostor. Model obrnemo in nekajkrat potrkamo ob strani, da bomboni padejo ven.
Priprava:
Ganache s kavnim likerjem
Sladkor po malem karameliziramo. Karamelu dodamo smetano in žlico glukoznega sirupa (z mokro žlico). Pokuhamo, da dobimo enakomerno zmes. Lonec odstavimo z ognja. Dodamo kavni liker in viski ter dobro premešamo. Karamel skozi cedilo zlijemo na čokolado. Ganache pustimo, da se malo ohladi in ga nadevamo v dresirno vrečko.
Cepljenje čokolade
Čokolado narežemo. Dve tretjini je stopimo na vodni kopeli. Umešamo preostalo narezano čokolado, dokler se povsem ne stopi.
Oblaganje modla za bombone
Model segrejemo na približno 27 °C, denimo s sušilcem za lase. Ne sme biti toplejši od čokolade. Cepljeno čokolado zlijemo v model in ga držimo poševno, da čokolada steče povsod. S paletnim nožem potrkamo po modlu, da odvečna čokolada steče ven. Vrh modla dobro očistimo. Model z odprto stranjo navzdol položimo na kos papirja za peko. Pustimo ga približno pol ure, da se čokolada v njem strdi. Odvečno čokolado postrgamo s paletnim nožem.
Polnjenje bombonov
Model napolnimo z ganachem do približno 2 milimetrov pod robom. Ganache ne sme biti pretopel. Napolnjen model pustimo nekaj ur, da se ohladi in se ganache povsem strdi.
Zaključni korak
Majhno količino čokolade nanesemo na model in odvečno odstranimo. Model postavimo v hladilnik za 10 minut, nato pa še za pol ure v hladen prostor. Model obrnemo in nekajkrat potrkamo ob strani, da bomboni padejo ven.
sestavine
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem