Bomboni s kavnim likerjem

Priprava: 

Ganache s kavnim likerjem

Sladkor po malem karameliziramo. Karamelu dodamo smetano in žlico glukoznega sirupa (z mokro žlico). Pokuhamo, da dobimo enakomerno zmes. Lonec odstavimo z ognja. Dodamo kavni liker in viski ter dobro premešamo. Karamel skozi cedilo zlijemo na čokolado. Ganache pustimo, da se malo ohladi in ga nadevamo v dresirno vrečko.

Cepljenje čokolade

Čokolado narežemo. Dve tretjini je stopimo na vodni kopeli. Umešamo preostalo narezano čokolado, dokler se povsem ne stopi.

 

Oblaganje modla za bombone

Model segrejemo na približno 27 °C, denimo s sušilcem za lase. Ne sme biti toplejši od čokolade. Cepljeno čokolado zlijemo v model in ga držimo poševno, da čokolada steče povsod. S paletnim nožem potrkamo po modlu, da odvečna čokolada steče ven. Vrh modla dobro očistimo. Model z odprto stranjo navzdol položimo na kos papirja za peko. Pustimo ga približno pol ure, da se čokolada v njem strdi. Odvečno čokolado postrgamo s paletnim nožem.

Polnjenje bombonov

Model napolnimo z ganachem do približno 2 milimetrov pod robom. Ganache ne sme biti pretopel. Napolnjen model pustimo nekaj ur, da se ohladi in se ganache povsem strdi.

 

Zaključni korak

Majhno količino čokolade nanesemo na model in odvečno odstranimo. Model postavimo v hladilnik za 10 minut, nato pa še za pol ure v hladen prostor. Model obrnemo in nekajkrat potrkamo ob strani, da bomboni padejo ven. 


Priprava: 

Ganache s kavnim likerjem

Sladkor po malem karameliziramo. Karamelu dodamo smetano in žlico glukoznega sirupa (z mokro žlico). Pokuhamo, da dobimo enakomerno zmes. Lonec odstavimo z ognja. Dodamo kavni liker in viski ter dobro premešamo. Karamel skozi cedilo zlijemo na čokolado. Ganache pustimo, da se malo ohladi in ga nadevamo v dresirno vrečko.

Cepljenje čokolade

Čokolado narežemo. Dve tretjini je stopimo na vodni kopeli. Umešamo preostalo narezano čokolado, dokler se povsem ne stopi.

 

Oblaganje modla za bombone

Model segrejemo na približno 27 °C, denimo s sušilcem za lase. Ne sme biti toplejši od čokolade. Cepljeno čokolado zlijemo v model in ga držimo poševno, da čokolada steče povsod. S paletnim nožem potrkamo po modlu, da odvečna čokolada steče ven. Vrh modla dobro očistimo. Model z odprto stranjo navzdol položimo na kos papirja za peko. Pustimo ga približno pol ure, da se čokolada v njem strdi. Odvečno čokolado postrgamo s paletnim nožem.

Polnjenje bombonov

Model napolnimo z ganachem do približno 2 milimetrov pod robom. Ganache ne sme biti pretopel. Napolnjen model pustimo nekaj ur, da se ohladi in se ganache povsem strdi.

 

Zaključni korak

Majhno količino čokolade nanesemo na model in odvečno odstranimo. Model postavimo v hladilnik za 10 minut, nato pa še za pol ure v hladen prostor. Model obrnemo in nekajkrat potrkamo ob strani, da bomboni padejo ven. 

sestavine

    Priprava

      Sorodni recepti

      Poglej vse