Bogate poletne testenine
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

Priprava:
1. Jajčevec prebodemo z nožem, ga premažemo z oljčnim oljem, zavijemo ga v aluminijasto folijo in ga pečemo 20 minut na 200 stopinjah, dokler se ne zmehča.
2. V tem času damo v ponev češnjev paradižnik, ne razrežemo ga. Dodamo oljčno olje, sol, česen in rožmarin. Pražimo nekaj minut, dokler se ne zmehča in se obarva. Če vam je tako bolj všeč, jih lahko popečete v vroči ponvi.
3. Testenine skuhamo v vreli vodi, kot je označeno na embalaži. Malo vode, v kateri so se kuhale testenine, prihranimo. Testenine odcedimo, prelijemo z malo oljčnega olja in jih pustimo stati.
4. Izdolbemo notranjost ohlajenega jajčevca in ga položimo v skledo. Začinimo ga z rožmarinom, naribanim česnom, soljo in oljčnim oljem.
5. Za omako narežemo mocarelo na kocke in jo začinimo s soljo, oljčnim oljem in lističi bazilike, dodamo malce vode od kuhanih testenin. O gostoti omake presodite sami. Solimo.
6. Testenine postrežemo z jajčevcem, dodamo češnjev paradižnik, pečen mariniran paradižnik in prelijemo z omako. Jed lahko postrežemo toplo ali hladno.
sestavine
- 400 g širokih rezancev 1 velik jajčevec 4 stroki česna 1 vejica svežega rožmarina oljčno olje sol po želji pečeni paradižnik za okrasParadižnik400 g češnjevega paradižnika 2 žlici oljčnega olja 2.5 vejici svežega rožmarina solOmaka125 g mocarele 4 vejice sveže bazilike 1 skodelica oljčnega olja voda od kuhanih testenin sol po želji
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Cordon bleu z bešamelom
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata z nadevanimi hruškami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina z belo čokolado
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Karamelna mousse torta
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Torta Moka
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Božični tartufi
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Piškotne svečke
Recepti