Boemboe Roedjak babice Paule

Priprava

Piščanca očistimo, prsi razrežemo in razpremo ter piščanca obrnemo. Pritisnemo na hrbet, da ga sploščimo, in odrežemo rep. V ponvi segrejemo malo olja in piščanca spečemo. Vmes ga obrnemo. V ponvi segrejemo margarino. Paradižnik narežemo na kose. V ponev dodamo paradižnik, sambal, paradižnikovo mezgo, ketjap in sladkor. Začinimo s soljo in kuhamo okrog 5 minut. Dodamo piščanca, pokrijemo in kuhamo približno pol ure.

 

Postrežba

Postrežemo z belim rižem.

 

Dodatne potrebščine

žar ponev

olje za cvrtje

sestavine

  • Sestavine1 mehki piščanec 125 g margarine 4 paradižniki 1 žlica sambla oelek 2 žlici paradižnikove mezge 3 žlice ketjapa manis 2 žlici sladkorja

Priprava