Opis

Način priprave:

1. Česen in čebulo drobno nasekljamo. Popražimo ju v olju skupaj s karijem sladko in pekočo rdečo papriko, naribanim ingverjem in sladkorjem. Premešamo.

2. Dodamo paradižnik in paradižnikov pire. Potem pa še na kocke narezana jabolka, kis, worcestrsko omako in marelično marmelado. Zmes premešamo in pustimo vreti.

3. Z mlekom prelijemo kruhovo sredico. Kruh precedimo in ga dodamo jedi. Pustimo, da vre 30 minut. Ostanek mleka stepemo z jajcem in zmes zalijemo obaro. Dodamo lovorove liste.

4. Pekač damo v pečico za približno 20 minut.

5. Bobote postrežemo z rumenim rižem (kuhani riž s kurkumo).

sestavine

  • 1 čebula
  • 1.5 velike žlice sončničnega olja
  • 1 velika žlica rdeče paprike
  • 1 žlička karija
  • 0.5 žličke pekoče rdeče paprike
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 200 g olupljenega paradižnika v kosu
  • 2 jabolki
  • 1 velika žlica paradižnikovega pireja
  • 1 velika žlica rdečega vinskega kisa
  • 1 velika žlica worcestrske omake
  • 1 velika žlica marelične marmelade
  • 1 kg mletega mesa
  • 1.5 rezine kruha
  • 125 ml svežega mleka
  • sol in črni poper
  • 1 jajce
  • 3 lovorovi listi
  • nariban ingver

Sorodni recepti