Bobbyjev pečeni brancin na bananinem listu

Bobbyjev pečeni brancin na bananinem listu

Opis

Temperaturo pečice nastavite na 200° C.

Za pripravo začimbne paste, pet minut pražite beli poper, črni poper, muškatni orešček, pecljati poper, semena kumine, janež, dolgo papriko in koriandrova semena v suhi ponvi na zmernem ognju.

Uporabite terilnik, da dobro pretlačite vse popražene sestavine, nato pa dodajte česen, šalotke, rdeče čilije, ingver, ingver galangal, tamarindino pasto in indijske orehe. Vse skupaj trite, dokler ne dobite grobe zmesi oz. paste.

Ribo očistite pod tekočo vodo iz pipe. Vanjo vtrite sok limet in pustite 5 minut.

Pokrijte ribo z začimbno pasto in začinite s soljo ter jo natlačite z listi indonezijske bazilike kemangi.

Ribo položite na sredino bananinega lista dimenzije 70 cm x 40 cm, ga prepognite, da prekrijete ribo in pritrdite z lesenimi paličicami.

Pecite 40-50 minut. 


Temperaturo pečice nastavite na 200° C.

Za pripravo začimbne paste, pet minut pražite beli poper, črni poper, muškatni orešček, pecljati poper, semena kumine, janež, dolgo papriko in koriandrova semena v suhi ponvi na zmernem ognju.

Uporabite terilnik, da dobro pretlačite vse popražene sestavine, nato pa dodajte česen, šalotke, rdeče čilije, ingver, ingver galangal, tamarindino pasto in indijske orehe. Vse skupaj trite, dokler ne dobite grobe zmesi oz. paste.

Ribo očistite pod tekočo vodo iz pipe. Vanjo vtrite sok limet in pustite 5 minut.

Pokrijte ribo z začimbno pasto in začinite s soljo ter jo natlačite z listi indonezijske bazilike kemangi.

Ribo položite na sredino bananinega lista dimenzije 70 cm x 40 cm, ga prepognite, da prekrijete ribo in pritrdite z lesenimi paličicami.

Pecite 40-50 minut. 

sestavine

Sestavine

  • 1 brancin z odstranjenimi luskami in drobovjem
  • 1 šopek indonezijske bazilike kemangi
  • 3 lovorovi listi
  • 2 limete-sok
  • bananini listi za ovoj

Pasta

  • 3 stroki česna
  • 7 šalotk
  • 3 rdeče čilije brez semen
  • 0.25 žličke belega popra
  • 0.25 žličke črnega popra
  • 0.25 muškatnega oreščka
  • 0.25 žličke pecljatega popra
  • 0.25 žličke semen kumine
  • 0.25 žličke janeža
  • 1 paprika
  • 0.5 žličke koriandrovih semen
  • 2 cm sveže kurkume (popražene)
  • 2 cm drobno nasekljanega svežega ingverja
  • 1 cm olupljenega in nasekljanega ingverja galangal
  • 0.5 žličke tamarindine paste
  • 4 indijske orehe
  • 1 stebelce limonske trave
  • 1 žlička kokosovega oreha