Blini iz ajdove moke s sirom, umešanimi jajci in dimljenim lososom

PRIPRAVA:

1. Za bline z metlico dobro premešamo moko, mleko in pecilni prašek.

2. Dodamo gorčično moko, sir in drobnjak. Premešamo.

3. V drugi veliki skledi stepamo beljake s ščepom soli, dokler se ne začnejo delati mehki vrhovi.

4. Beljakov sneg previdno vmešamo v testo.

5. Segrejemo ponev. Dodamo malo masla.

6. Zajamemo za žlico testa in ga zlijemo v ponev. Oblikujemo srednje velike palačinke, v premeru naj merijo približno deset centimetrov. Pečemo, dokler se ne začnejo delati mehurčki in je testo na spodnji strani zlatorjavo zapečeno. Palačinke obrnemo in spečemo še na drugi strani. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa. Bline pokrijemo z aluminijasto folijo, da ostanejo topli, ali jih damo na toplo v pečico.

7. Za umešana jajca v skledi razžvrkljamo jajca. Solimo in popramo.

8. Segrejemo majhno ali srednje veliko ponev in dodamo za oreh masla. Ko se maslo stopi, v ponev vlijemo jajca. Malce mešamo, da se ne spečejo v omleto. Ponev pustimo na ognju okrog minuto, nato jo odstavimo in pustimo, da se jajca spečejo do konca.

9. Za postrežbo damo na krožnik enega ali dva blina, nanju naložimo žlico kremastih umešanih jajc in potresemo z malo drobnjaka. Dodamo nekaj zvitkov dimljenega lososa in krhelj limone.

sestavine

  • Blini175 g ajdove moke 300 ml mleka 2 žlički pecilnega praška 2 žlički gorčične moke Colmans 150 g ribanega sira cheddar 1 šopek nasekljanega drobnjaka 4 jajca kokoši proste reje maslo za mastitevUmešana jajca4 jajca kokoši proste reje 125 g dimljenega lososa 1 limona maslo za mastitev nasekljan drobnjak sol in poper po okusu

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse