Biskvit s špinačo
Recept je iz: Maksut Aşkar
Priprava:
Rumenjake damo v ognjevarno posodo, ki jo postavimo na poln lonec vrele vode, in jih skuhamo na vodni kopeli.
Dodamo 26 g kristalnega sladkorja.
Dobro mešamo, dokler se rumenjaki in sladkor ne povežejo v gosto kremo. Ko dosežemo želeno gostoto, mešanico rumenjakov in sladkorja odstavimo s štedilnika.
Špinačo, ki smo jo predhodno skuhali in pasirali v pire, dodamo rumenjakom s sladkorjem in znova mešamo.
V drugi skledi beljake stepemo v sneg. Dodamo 80 g kristalnega sladkorja in nadaljujemo s stepanjem.
Rumenjake, pomešane s pirejem iz špinače, damo v večjo skledo, dodamo tretjino mešanice beljakov s sladkorjem in premešamo. Ko se sestavine dobro pomešajo, dodamo preostale beljake in ponovno premešamo.
Dodajte moko in nadaljujemo z mešanjem.
Del mešanice pomešamo s 26 g masla in jo nato dodamo v mešanico brez masla.
Zmes za biskvit zlijemo v tortni model, ki smo ga obložili s papirjem za peko.
Z modlom nekajkrat udarimo ob pult, da se znebimo mehurčkov zraka.
Pečemo 13 minut v pečici, segreti na 180 °C.
Ko se ohladi, narežemo in postrežemo s sirnim namazom ali omako po želji.
sestavine
- 5 rumenjakov voda 26 g sladkorja v prahu 50 g špinače 4 beljaki 80 g kristalnega sladkorja 47 g moke 26 g stopljenega masla papir za peko
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada