Priprava:

Rumenjake damo v ognjevarno posodo, ki jo postavimo na poln lonec vrele vode, in jih skuhamo na vodni kopeli.

Dodamo 26 g kristalnega sladkorja.

Dobro mešamo, dokler se rumenjaki in sladkor ne povežejo v gosto kremo. Ko dosežemo želeno gostoto, mešanico rumenjakov in sladkorja odstavimo s štedilnika.

Špinačo, ki smo jo predhodno skuhali in pasirali v pire, dodamo rumenjakom s sladkorjem in znova mešamo.

V drugi skledi beljake stepemo v sneg. Dodamo 80 g kristalnega sladkorja in nadaljujemo s stepanjem.

Rumenjake, pomešane s pirejem iz špinače, damo v večjo skledo, dodamo tretjino mešanice beljakov s sladkorjem in premešamo. Ko se sestavine dobro pomešajo, dodamo preostale beljake in ponovno premešamo.

Dodajte moko in nadaljujemo z mešanjem.

Del mešanice pomešamo s 26 g masla in jo nato dodamo v mešanico brez masla.

Zmes za biskvit zlijemo v tortni model, ki smo ga obložili s papirjem za peko.

Z modlom nekajkrat udarimo ob pult, da se znebimo mehurčkov zraka.

Pečemo 13 minut v pečici, segreti na 180 °C.

Ko se ohladi, narežemo in postrežemo s sirnim namazom ali omako po želji.

 

sestavine

  • 5 rumenjakov voda 26 g sladkorja v prahu 50 g špinače 4 beljaki 80 g kristalnega sladkorja 47 g moke 26 g stopljenega masla papir za peko

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse