Biftek z zelenjavo bonne femme

Biftek z zelenjavo bonne femme

Opis

Priprava

Kose bifteka pustimo, da se segrejejo na sobno temperaturo.

 

Bonne femme:

Šampinjone narežemo na četrtine.

Korenje narežemo na rezine.

V plitvem širokem loncu segrejemo olje in košček masla, dodamo krompir, šampinjone in korenje ter jih pečemo približno 12 minut.

Šalotko olupimo in narežemo na polobroče.

Timijan osmukamo.

V zadnjih 6 minutah dodamo šalotko in timijan.

Dodamo grah in mesno jušno osnovo ter segrevamo še 2 minuti.

Dodamo nekaj maščobe, v kateri smo pekli meso.

Začinimo z malce sveže mletega popra.

 

Biftek:

Biftek potresemo z malce soli in sveže mletega popra.

Ponev dobro segrejemo na močnem ognju. Vlijemo oljčno olje in kose bifteka pečemo približno 4 minute na tej strani. Zmanjšamo ogenj, obrnemo kose mesa in jih pečemo še približno 3 minute.

Dodamo košček masla in kose bifteka pomešamo skozi stopljeno maslo. Meso prestavimo na krožnik, pokrijemo z aluminijasto folijo in pustimo počivati.

Biftek narežemo na rezine. 

 

Postrežba:

Zelenjavo bonne femme in rezine bifteka razdelimo na krožnike.

sestavine

Biftek

  • 400 g bifteka
  • oljčno olje za peko

Bonne femme

  • 250 g rjavih šampinjonov
  • 500 g korenja
  • oljčno olje za peko
  • masla
  • 700 g kuhanega mladega krompirja
  • 4 šalotk
  • 4 vejice timijana
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 50 ml mesne jušne osnove

Dodatne potrebščine

  • aluminijasta folija

Sorodni recepti