Biftek z zelenjavo bonne femme

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • BIFTEK:
  • 400 g bifteka
  • Oljčno olje za peko
  • BONNE FEMME:
  • 250 g rjavih šampinjonov
  • 500 g korenja
  • Oljčno olje za peko
  • Maslo
  • 700 g kuhanega mladega krompirja
  • 4 šalotke
  • 4 vejice timijana
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 50 ml mesne jušne osnove
  • DODATNE POTREBŠČINE:
  • Aluminijasta folija

Priprava

  • Kose bifteka pustimo, da se segrejejo na sobno temperaturo.
  • Bonne femme:
  • 1. Šampinjone narežemo na četrtine.
  • 2. Korenje narežemo na rezine.
  • 3. V plitvem širokem loncu segrejemo olje in košček masla, dodamo krompir, šampinjone in korenje ter jih pečemo približno 12 minut.
  • 4. Šalotko olupimo in narežemo na polobroče.
  • 5. Timijan osmukamo.
  • 6. V zadnjih 6 minutah dodamo šalotko in timijan.
  • 7. Dodamo grah in mesno jušno osnovo ter segrevamo še 2 minuti.
  • 8. Dodamo nekaj maščobe, v kateri smo pekli meso.
  • 9. Začinimo z malce sveže mletega popra.
  • Biftek:
  • 1. Biftek potresemo z malce soli in sveže mletega popra.
  • 2. Ponev dobro segrejemo na močnem ognju. Vlijemo oljčno olje in kose bifteka pečemo približno 4 minute na tej strani. Zmanjšamo ogenj, obrnemo kose mesa in jih pečemo še približno 3 minute.
  • 3. Dodamo košček masla in kose bifteka pomešamo skozi stopljeno maslo. Meso prestavimo na krožnik, pokrijemo z aluminijasto folijo in pustimo počivati.
  • 4. Biftek narežemo na rezine.
  • Postrežba:
  • 1. Zelenjavo bonne femme in rezine bifteka razdelimo na krožnike.

Sorodni recepti

Poglej vse