Bifana
Recept je iz: Justine Schofield
Bifana - portugalski sendvič s svinjskim kotletom
sestavine
- 4 tanki svinjski kotleti
- ¼ skodelice belega vina
- 3 lovorovi listi, natrgani
- 2 stroka česna, zmečkana
- 2 majhna rdeča čilija
- 1 žlička dimljene paprike
- Sok ½ limone
- ¼ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja
- Majoneza, za serviranje
- 4 hrustljave ciabatte, opečene
- Sol in poper
Priprava
- S kladivom potolcite svinjsko meso, da se zmehča in splošči.
- Zmešajte vino, česen, lovorove liste, sol in poper, žlico ekstra deviškega oljčnega olja, in nato dodajte meso. Premešajte in pustite marinirati v hladilniku nekaj ur ali čez noč.
- Za pripravo čilijeve omake v možnarju zmečkajte čili s ščepcem soli in naredite pasto. Dodajte še papriko in limonov sok, 1-2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja in ponovno zmečkajte v možnarju.
- Segrejte BBQ, Tefal OptiGrill ali veliko žar ponev. Svinjsko meso poškropite z oljem in popecite, 2 minuti na vsaki strani. Ko je meso pečeno, odstranite kost.
- Namažite majonezo na eno stran opečene ciabatte, nato dodajte meso z žara in čilijevo omako. Naredite sendvič in takoj pojejte.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Rachel Khoo
Sladki kroketi s kozjim sirom