Bifana - portugalski sendvič s svinjskim kotletom

sestavine

  • 4 tanki svinjski kotleti
  • ¼ skodelice belega vina
  • 3 lovorovi listi, natrgani
  • 2 stroka česna, zmečkana
  • 2 majhna rdeča čilija
  • 1 žlička dimljene paprike
  • Sok ½ limone
  • ¼ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja
  • Majoneza, za serviranje
  • 4 hrustljave ciabatte, opečene
  • Sol in poper

Priprava

  • S kladivom potolcite svinjsko meso, da se zmehča in splošči.
  • Zmešajte vino, česen, lovorove liste, sol in poper, žlico ekstra deviškega oljčnega olja, in nato dodajte meso. Premešajte in pustite marinirati v hladilniku nekaj ur ali čez noč.
  • Za pripravo čilijeve omake v možnarju zmečkajte čili s ščepcem soli in naredite pasto. Dodajte še papriko in limonov sok, 1-2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja in ponovno zmečkajte v možnarju.
  • Segrejte BBQ, Tefal OptiGrill ali veliko žar ponev. Svinjsko meso poškropite z oljem in popecite, 2 minuti na vsaki strani. Ko je meso pečeno, odstranite kost.
  • Namažite majonezo na eno stran opečene ciabatte, nato dodajte meso z žara in čilijevo omako. Naredite sendvič in takoj pojejte.

Sorodni recepti

Poglej vse